Как да създадете олфактивния си стил

Като личния ви гардероб е – съответства на характера ви и ви носи самочувствие

Както сте изградили с внимание към детайла и към особеностите на личността си гардероба си, така може да създадете и олфактивния си подпис.

Ароматът е като аксесоар или като обувките, като дънките в гардероба ви. Той трябва да ви носи самочувствие и да съответства на личния ви стил. Затова „гардеробът“ с парфюмите ви, както и всеки друг, се нуждае от осъвременяване. С времето стилът ви се развива. И, както летните и зимните парфюми са различни, така след две години стилът ви няма да е същият като днес. Всеки път, когато се почувствате емоционално и умствено претоварени, преразгледайте парфюмния си гардероб.

Парфюмите, които легендите обожаваха

Тествайте отново всичко, което имате

Може би сте имали късмет и сте открили „своя“ аромат, но след време той започва да ухае не както трябва. Кожата е уникален сбор от киселини, протеини, мазнини и въглехидрати. Парфюмът я докосва и влиза в контакт с този коктейл. Стрес, диети, лекарства и дори възрастовите промени карат аромата да се разгърне по различен начин върху вас.

Разширете обонятелния си хоризонт

Излезте от зоната си на комфорт и посетете магазин за нишова парфюмерия – там може да се освободите от всякакви предразсъдъци. Тествайте всичко и преодолейте бариерите спрямо някои аромати.

Отчитайте обстоятелствата

Обидно е да купите парфюм и да го оставите да събира прах на рафта. Помислете за всички ситуации, в които ще го носите – тогава ще бъдете „облечена“ с този аромат.

Знайте си мярката

Броят на парфюмите в гардероба ви зависи само от въображението ви. За базова бройка се приема 6-7 аромата. Но няма нищострого по отношение на парфюмите. Основното правило е да запазите всеки до 5 години и то само, ако условията му за съхранение са идеални.

Инвестирайте в класики

Има неща като бялата риза или малката черна рокля, които съществуват вън от времето. Инвестирайте поне в два парфюма, които са такава класика. Те ще се превърнат в основата на вашия личен олфактивен стил.

Съхранявайте ги правилно

Не е препоръчително флаконите да се съхраняват в банята – там е влажно и задушно. Високите температури и светлината могат да „убият“ парфюма по-бързо от обикновено. Връхните нотки под въздействието на тези фактори се заглушават, а общата композиция се разваля. Най-добре да съхранявате парфюмите в оригиналната им опаковка, на прохладно и сухо място.

Петте грешки, които допускаме с парфюма и как да ги поправим

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции14 НОЕМВРИ 2019

Новото мнение на дерматолозите - всички имаме един и същ тип кожа

Забравете всичко, което знаете за грижата за красотата. Оказва се, че няма значение какъв е типът на кожата ни.

Съвети & тенденции11 НОЕМВРИ 2019

Детокс за кожата и тялото с един продукт

Бентонитовата глина може да реши както здравословните, така и бюти проблемите ни

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

За съвършена кожа на тялото на 40

Сменете козметиката си и направете малки, но важни промени в режима си. Това ще запази кожата ви по-дълго еластична и красива

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

Грешките при пилинг маските, които всички правим

Променете само три неща в бюти рутината си и разликата ще е огромна