Парфюмите, които легендите обожаваха

От легендарния Chanel No. 5 през аромат с българска роза, вижте на какво са ухаели Одри Хепбърн, София Лорен

Легендата от големия екран, изживяла мечтата на всяко момиче да стане принцеса, получила парфюм, създаден специално за нея, преди своя сватбен ден. Бъдещият й съпруг принц Рение поръчва този флорален аромат, съчетаващ в себе си роза и виолетка.

Хепбърн е близка приятелка с Юбер де Живанши и разбира се, любимият й аромат носи неговия подпис. В сърцето на този парфюм се крие българска роза, доза мускус и малко пикантни подправки.

Любимият аромат на Хепбърн, създаден през 70-те от Ив Сен Лоран, е вдъхновен от бохемския дух на Париж на запад от Сена. Свеж и дървесен, той е посветен на момичето, обичащо живота в града.

Това е парфюмът, който Даяна избира да носи в своя сватбен ден. Ако харесвате леки флорални аромати със сърце от сандалово дърво и ванилия, значи ще се влюбите в него.

Произведен за пръв път през 1929 г., този парфюм представлява коктейл от редки цветя, жасмин и роза. Сред останалите му известни почитателки са Мерилин Монро.

Този винтидж аромат със сърце от розмарин, портокалов цвят, жасмин, роза, лимон и сандалово дърво е бил любим на актрисата в началото на кариерата й. След това се доверява единствено на парфюмите от собствената си линия.

Милър Харис създава този аромат специално за Джейн Бъркин, след като тя моли за парфюм, който "може да накара себе си да носи". Вдъхновен от прашни стари книги с аромат на ванилия, пачули и бърбън, той носи в себе си духа на легендата.

Този парфюм комбинира в себе си флорални нотки, цитрус и дървесна основа, и не може да бъде причислен към една-единствена категория. Точно като изкушаващата актриса!

Този парфюм, както подсказва и името му, е истинска ода към женската природа. Съблазняващ аромат със сърцевина на роза, завършващ с нотки от ванилия и сандалово дърво.

Парфюм икона за истинска икона. Вероятно няма жена, която да не е чувала нейното култово изказване, че когато си ляга, носи единствено Chanel No. 5.

Можете ли да предположите коя от незабравимите легенди от големия екран е обожавала парфюм, в чието сърце се крие аромата на българска роза? 

За да не издаваме, ще ви кажем, че до ден днешен я считаме за икона на красотата и следваме нейните модни мантри. Освен парфюмът, с който тя не се разделяла, в галерията по-долу ще откриете точно десет аромата, любими на звезди, президентски съпруги и дори принцеси.

Вижте за какво говорим!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY ПРОДУКТИ

Beauty продукти27 ЮНИ 2019

Енергиен шот за уморената кожа от Jowaé

Новата козметична серия използва силата на суперплода кумкуат, за да ревитализира и разкраси лицето и погледа

Beauty продукти26 ЮНИ 2019

Chanel 5: Какво не знаете за най-известния парфюм в света

3 факта за легендарното ухание, включително това откъде идва името му

Beauty продукти18 ЮНИ 2019

Какво да сложим в багажа за лятната си почивка

Улеснете подготовката си с помощта на тази "умна" селекция

Beauty продукти12 ЮНИ 2019

Изпробвани и любими: Коректори за сенки под очите

Редакторите ни се доверяват на тези продукти за отпочинал и озарен поглед