Beauty : Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

По-красиви и по-здрави с бюти тайни на хиляди години

Как да се възползваме от тази практика с хилядолетна история, за да поддържаме красотата си?

Практиките от древнокитайската медицина Аюрведа стават все по-популярни днес, като в началото завладяха уелнес сферата, а сега и грижата за красотата.

Това е така, защото точно сега, когато хората по света се опитват да си върнат спокойствието и семплия начин на живот, Аюрведа се оказва перфектна за целта. Тя се основава на базата на ритуали, които ни помагат да обърнем внимание към себе си и да се отделим от забързаното ежедневие и стреса.

Аюрведа козметиката, по-специално, се грижи за кожата с продукти от естествен произход, но главната практика е да съчетаваме тяхното действие с грижата за себе си отвътре навън.

Например, когато искаме да се грижим за кожата си, ще използваме хидратант на базата на етерични масла, извлечени от билки, характерни за китайската медицина, но същевременно и ще опитаме да приемаме повече чайове, които да доставят на кожата всички нужни витамини и минерали отвътре.

По-отдадените на практиката съобразяват употребата на продуктите и специалните терапии с фазите на луната и времето от годината. Друг важен аспект е да проверим какъв е характерът на кожата ни според Аюрведа практиките. При нея се използват термините пита, вата и капха, за да опишат трите типа кожа.

5 лесни правила от Аюрведа, с които ще живеете по-добре

Вата е по-сухата, но плътна и тъмна кожа, капха е по-тънката, склонна към замърсяване и бледа кожа, а пита е тази, която е склонна към раздразнение и омазняване.

Ако искаме да вмъкнем малка част от Аюрведа практиките в бюти рутината си, можем просто да изберем продукти без химикали и консерванти, които съдържат популярни компоненти за медицината като куркума, шафран, босилек, алое вера и други.

10 етерични масла за ума, душата и красотата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Съвети & тенденции12 ЯНУАРИ 2020

По-красива кожа през новата година с тези 5 съставки в козметиката

Мнението на специалистите за съставките, които всички ще използваме през 2020

Грим29 ДЕКЕМВРИ 2019

Най-добрите бързи грим трикове

Когато имаме не повече от 5 минути да се гримираме, трябва да проявим малко хитрост