Beauty : Съвети & тенденции02 ДЕКЕМВРИ 2019

Грижа за красотата с помощта на Аюрведа

По-красиви и по-здрави с бюти тайни на хиляди години

Как да се възползваме от тази практика с хилядолетна история, за да поддържаме красотата си?

Практиките от древнокитайската медицина Аюрведа стават все по-популярни днес, като в началото завладяха уелнес сферата, а сега и грижата за красотата.

Това е така, защото точно сега, когато хората по света се опитват да си върнат спокойствието и семплия начин на живот, Аюрведа се оказва перфектна за целта. Тя се основава на базата на ритуали, които ни помагат да обърнем внимание към себе си и да се отделим от забързаното ежедневие и стреса.

Аюрведа козметиката, по-специално, се грижи за кожата с продукти от естествен произход, но главната практика е да съчетаваме тяхното действие с грижата за себе си отвътре навън.

Например, когато искаме да се грижим за кожата си, ще използваме хидратант на базата на етерични масла, извлечени от билки, характерни за китайската медицина, но същевременно и ще опитаме да приемаме повече чайове, които да доставят на кожата всички нужни витамини и минерали отвътре.

По-отдадените на практиката съобразяват употребата на продуктите и специалните терапии с фазите на луната и времето от годината. Друг важен аспект е да проверим какъв е характерът на кожата ни според Аюрведа практиките. При нея се използват термините пита, вата и капха, за да опишат трите типа кожа.

5 лесни правила от Аюрведа, с които ще живеете по-добре

Вата е по-сухата, но плътна и тъмна кожа, капха е по-тънката, склонна към замърсяване и бледа кожа, а пита е тази, която е склонна към раздразнение и омазняване.

Ако искаме да вмъкнем малка част от Аюрведа практиките в бюти рутината си, можем просто да изберем продукти без химикали и консерванти, които съдържат популярни компоненти за медицината като куркума, шафран, босилек, алое вера и други.

10 етерични масла за ума, душата и красотата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции13 ДЕКЕМВРИ 2019

Маска със зелен чай се бори с акнето и състаряването

Напитката е полезна както за пиене, така и за бюти процедурите

Съвети & тенденции10 ДЕКЕМВРИ 2019

Как Нина Добрев се подготвя за парти

Рутината й не е перфектна, но резултатът определено е

Съвети & тенденции10 ДЕКЕМВРИ 2019

Подобряваме действието на серума си по метода на ротацията

Ако един серум е добра идея, то два серума е още по-добра

Съвети & тенденции09 ДЕКЕМВРИ 2019

5 начина да използваме бебешко олио за красотата си

Освен мултифункционален, този продукт е и достъпен и освен това приятен за използване