Да се преборим с проблема, наречен “ягодови крака”

Научете какво причинява разширените, тъмни пори по краката и как да ги премахнем

“Ягодови крака” е модерното наименование на един доста неприятен козметичен дефект. Това са тъмните точки по краката, които понякога изглеждат като пъпчици.

Причината за проблема могат да са врастнали косъмчета след епилация, както и състоянието фоликулит – възпаление в корена на косъма. То се причинява, когато в порите се задържат замърсявания и мъртви кожни клетки, като разширяват и възпаляват пората.

Решението на проблема е в това кожата да се поддържа винаги чиста, ексфолирана и добре овлажнена, за да не загрубява и да не се вроговява повърхностният й слой.

След изпотяване, например в горещ ден или след фитнес, задължително вземайте душ или директно почистете с влажни кърпички.

Пилингът е друга важна стъпка в борбата с тъмните точки по краката.

Освен механично ексфолиране (например със специални ексфолиращи ръкавици за бяна или с луфа), можете да използвате и химичен пилинг в домашни условия. Продуктите за целта, които можете да купите, съдържат алфа-хидрокси киселини (AHA). За една от най-ефективните се смята гликоловата киселина, която има много малка молекула и по тази причина прониква в кожата в дълбочина.

Не забравяйте след душ и след ексфолиране да овлажнявате добре кожата на краката, за да не загрубява. Сухата кожа загрубява и се излющва повече, а мъртвите клетки създават по-голям риск от запушване на порите.

Поддържайте кожата винаги чиста, правете редовно пилинг и овлажнявайте. Ако следвате тези стъпки, тъмните точки ще намалеят значително и ще можете да разхождате късите си панталонки със самочувствие! Прочетете още: Тайните на жените, които имат красиви крака

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

Съвети & тенденции08 АВГУСТ 2019

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

DIY в бюти грижата може да се окаже нож с две остриета