Beauty : Коса22 НОЕМВРИ 2018

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

Вижте най-добрите съвети от звездните експерти

С всяка изминала година, грижата за кожата и косата се променя.

С напредване на възрастта, косата става все по-тънка, чуплива и податлива на накъсване. Като към това добавим появата на бели коси, грижата за косата се превръща в истинска борба… освен ако не разполагате с необходимите съвети.

Какво трябва да знае всяка жена на 40

Звездните стилисти знаят какво точно трябва да правите, за да бъде косата ви не само красива и здрава, ако сте на/около 40 години.

Ето и техните съвети:

#1 Не се страхувайте от късата коса. По-късите прически стряскат някои дами, тъй като им се струват твърде строги и делови. Всъщност, късата прическа има един огромен плюс: насочва вниманието към лицето и най-добрите му черти.

#2 Не бягайте и от екстеншъните. И тук не става дума толкова за дължина, колкото за обем. Около 40-годишна възраст косата става тънка, поради което е препоръчително да имате добър “помощник”, който да придаде плътност на прическата ви.

Модни съвети за стилните дами над 40

#3 Редовна грижа в и извън салона. Ако искате да се радвате на блестяща и здрава коса, то посещението при фризьора не е достатъчно. Отделете си един ден в седмицата, когато ще си правите дълбоко хидратиращи маски в домашни условия и поне 1 път месечно се поглезете с някоя професионална терапия за коса като кератиновата, която възвръща живота на косата.

#4 Заложете на топлите нюанси. Паралелно с косата, и кожата променя цвета си през годините. Експертите съветват да избирате по-топлите тонове, които кожата на лицето започва да губи блясъка си, особено около 40-те. По този начин ще балансирате цялата си визия: за блондинките са подходящи по-кремавите нюанси, а за брюнетките по-карамелените.

Ако сте на възраст над 40 и искате да отслабнете

#5 Започнете с добавките. Благодарение на тях ще си набавите загубените и необходими на косата ви витамини и минерали, за да изглежда тя възможно най-добре. Дори косата ви все още да не е изтъняла, започнете да приемате добавки за коса, кожа и нокти, за да предотвратите последиците на времето.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си

Коса08 ОКТОМВРИ 2019

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Оказва се, че не знаем нищо за този толкова често използван продукт

Коса06 ОКТОМВРИ 2019

"Джинджифилово лате" е най-модерният цвят за коса през есента

С новия сезон идват нови тенденции за прическите

Коса04 ОКТОМВРИ 2019

Всичко за съставките в шампоана ви

С какво мием косата си всеки ден и как съставките в продуктите й се отразяват