Beauty : Коса22 НОЕМВРИ 2018

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

Вижте най-добрите съвети от звездните експерти

С всяка изминала година, грижата за кожата и косата се променя.

С напредване на възрастта, косата става все по-тънка, чуплива и податлива на накъсване. Като към това добавим появата на бели коси, грижата за косата се превръща в истинска борба… освен ако не разполагате с необходимите съвети.

Какво трябва да знае всяка жена на 40

Звездните стилисти знаят какво точно трябва да правите, за да бъде косата ви не само красива и здрава, ако сте на/около 40 години.

Ето и техните съвети:

#1 Не се страхувайте от късата коса. По-късите прически стряскат някои дами, тъй като им се струват твърде строги и делови. Всъщност, късата прическа има един огромен плюс: насочва вниманието към лицето и най-добрите му черти.

#2 Не бягайте и от екстеншъните. И тук не става дума толкова за дължина, колкото за обем. Около 40-годишна възраст косата става тънка, поради което е препоръчително да имате добър “помощник”, който да придаде плътност на прическата ви.

Модни съвети за стилните дами над 40

#3 Редовна грижа в и извън салона. Ако искате да се радвате на блестяща и здрава коса, то посещението при фризьора не е достатъчно. Отделете си един ден в седмицата, когато ще си правите дълбоко хидратиращи маски в домашни условия и поне 1 път месечно се поглезете с някоя професионална терапия за коса като кератиновата, която възвръща живота на косата.

#4 Заложете на топлите нюанси. Паралелно с косата, и кожата променя цвета си през годините. Експертите съветват да избирате по-топлите тонове, които кожата на лицето започва да губи блясъка си, особено около 40-те. По този начин ще балансирате цялата си визия: за блондинките са подходящи по-кремавите нюанси, а за брюнетките по-карамелените.

Ако сте на възраст над 40 и искате да отслабнете

#5 Започнете с добавките. Благодарение на тях ще си набавите загубените и необходими на косата ви витамини и минерали, за да изглежда тя възможно най-добре. Дори косата ви все още да не е изтъняла, започнете да приемате добавки за коса, кожа и нокти, за да предотвратите последиците на времето.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса26 АПРИЛ 2019

Каква е причината за пролетния косопад?

Ако напоследък сте започнали да намирате повече косми след душ, не се притеснявайте, има причина за това

Коса12 АПРИЛ 2019

Уврежда ли твърдата вода косата ни? Как да се справим?

Минерализацията на водата има влияние върху това как изглежда косата ни

Коса07 АПРИЛ 2019

Прическите, които всички мъже смятат за секси

Те харесват косите, които се движат свободно, вместо да са прилежно пригладени с лак

Коса05 АПРИЛ 2019

Свободата да не се срамуваш от белите си коси

С боя за коса или без? Изборът е личен и е право на всяка една от нас