Мода : Дрескод13 МАРТ 2018

Модни съвети за стилните дами над 40

Не се отказвайте от любимите си дрехи – носете ги по нов начин!

Вместо да избирате дълбоките деколтета, които са прекрасен вариант за дамите на 20, заложете на голите рамене. Така отново показвате кожа по деликатен начин, но без резултатът да е прекалено секси или дори вулгарен за вкуса ви.

Ръкавите с 3/4 дължина, които разкриват красивата линия на добре оформените ръце, са много по-добър варинт от късите. Не се колебайте да навиете ризите и пуловерите, за да подчертаете тази част от тялото си.

Високите токчета не са табу, но на тази възраст вече трябва да сте открили, че ултра височините не са подходящи за всеки ден. Запазете ги за специалните събитие, а за останалата част от времето си заложете на удобни средни варианти, платформи или дебели токове.

Тъмният деним е ваш приятел! Както всички останали дрехи в тъмни нюанси и индиговите дънки създават оптическата илюзия за по-слаб силует. Освен това цветът им е класически, позволяващ всякакви комбинации, както спортни, така и елегантни.

Неутралната цветова гама е много по-добра инвестиция от принтовете, които често идват и си отиват със смяната на сезоните. Независимо дали говорим за лято или зима, цветове като сиво, черно, бяло, синьо, кафяво, бежово са идеален избор, особено ако става дума за по-класически дрехи.

Намерете си добър шивач! В четвъртото десетилетие от живота си вече трябва да знаете кои са цветовете и кройките, които ви отиват. Но това не означава, че от време на време няма да имате нужда от помощ. Подкъсени ръбове и стесняване тук и там могат да преобразят дрехата изцяло.

Време е да откриете и стилен начин да прикривате зоните от тялото си, които не харесвате. По-дълги връхни дрехи, поло яки, рокли с А-образни силуети - всички те влизат във ваша помощ, стига да знаете как да боравите с тях.

Макар и на 40, ако все още има неща от младостта ви, които ви стават, не се страхувайте да ги носите. Преценете обаче как ще ги съчетаете. Дънките с висока талия със сигурност са изглеждали добре с къс топ през 90-те, но сега е време да ги комбинирате с нещо по-красиво и подходящо.

Инвестирайте в аксесоарите, които ще продължите да носите още дълго. Обувки и чанти, бижута и всичко останало в класически цвят и с добра изработка си струва да похарчите някой и друг лев допълнително. Ще бъдете благодарни на себе си, когато сте подготвени за всяко събитие.

Нека започнем от там, че никой няма право да ви казва как да се обличате, стига да се чувствате добре в кожата си и да бъдете себе си.

Но същевременно, кой би отказал няколко експертни съвети по отношение на стила, ако те могат единствено да го подобрят?

Има какво да си кажем по отношение на облеклото на 40 годишните. Започвайки от избора на деколтета на различните рокли и блузи, минавайки през денима, цветовата гама и дори токчетата на обувките, насоките в галерията ще ви дадат полезни идеи, които да осъществите с лекота.

И незабравяйте, че стилът ви дава възможност да изразите себе си, без да има нужда да говорите. Използвайте я разумно!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод16 АПРИЛ 2019

Малки френски тайни за по-добър стил

Ето какво харесват французойките през 2019-а

Дрескод15 АПРИЛ 2019

21 вдъхновяващи и съвършено семпли визии

В блога на Британи Батгейт ще откриете съвършения минималистичен стил

Дрескод09 АПРИЛ 2019

Оптически трикове за по-дълги крака

Подберете дрехите и козметиката си така, че да изглеждате по-стройни

Дрескод08 АПРИЛ 2019

Този вид дънки винаги изглеждат скъпи

Инвестирайте в деним в екрю, който в момента силно набира популярност