Beauty : Коса12 ФЕВРУАРИ 2018

Да се събудим с красива коса

Правете тези 5 неща преди лягане и ще имате здрава и лъскава грива

Как да се справим с така наречената “second day hair” (косата от втория ден, бел. ред.) е проблем, който вълнува всички жени.

Независимо от това дали е права или къдрава, гъста или тънка, суха или лесно омазняваща се, косата често изглежда страхотно в деня, когато сме я измили, а на следващия ден ситуацията е коренно различна.

Загуба на стайлинг и обем са най-честите белези на “косата от втория ден”, а причината за тях се крие основно в това какво правим или не правим за гривата си преди лягане. Няколко са нещата, които можем да променим във вечерния си ритуал, за да се събудим с перфектна коса. Ето пет от тях:  

Зимна терапия за изтощена коса с кокосово масло и мед 

Нанесете маска

Има ли нещо по-добро от това да оставим маската да подейства за 10-15 минути, докато сме в банята? Да, разбира се, и това е да си легнем с нея. По този начин активните съставки в нея ще разполагат с цели 7 часа, за да проникнат до сърцевината на косъма и да подействат ефективно. Нанесете маската вечер, на суха коса, а след това поставете шапка за баня. На сутринта изплакнете и се радвайте на дълбоко подхранена и хидратирана коса.

Сменете възглавниците 

Фризьорите често съветват да избягваме възглавниците от твърда материя и дори памук, тъй като текстурата им може да е основната причина за лошия вид на косата. В случай, че имате неспокоен сън, на сутринта вероятно се събуждате с неприятно наелектризирани кичури. И това е най-малкият проблем! Накъсванията, цъфтежите и прекалено сухата коса също могат да се дължат на неподходящите възглавници. Памучните тъкани абсорбират лесно дори естествените масла от косата, ето защо сатенът и сатенираният памук са по-добрите варианти за спално бельо.

Ултра дългата коса е новата тенденция сред звездите

Оформете прическа

Ако сутрин предпочитате да се излежавате 30 мин. повече, вместо да ги посвещавате на стайлинг, никой няма да ви съди. За да се събудите с прическа просто сплетете косата си на френска плитка (или няколко, за по-ситни вълни) или я приберете във висок кок. Не забравяйте да нанесете някакъв тип стилизиращ продукт преди лягане. На сутринта пуснете косата си и фиксирайте с лак.

Нанесете сух шампоан

Често пъти нанасяме сухия шампоан сутрин, докато бързаме за работа и установяваме, че косата ни е прекалено мазна в корените или пък има нужда от допълнителна доза обем. Истината е, че колкото по-дълго време действа той, толкова повече излишно омазняване ще абсорбира. Следващият път, когато ви се наложи да пропуснете миене, нанесете шампоана преди лягане. но не го разресвайте. На сутринта масажирайте корените и ако е нужно, напръскайте отново.

Трите най-големи грешки на жените с тънка коса

Изсушете я

Да си легнете с влажна и дори мокра коса не е никак добра идея и не само заради външния й вид. Рискувате да се сдобиете с неприятна настинка. Ако често миете косата си вечер, уверете се, че тя е перфектно изсушена поне в корените и чак след това се отправяйте към леглото.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса25 МАЙ 2018

Праскова е новото розово

Лятото носи нова тенденция в цвета на косите

Коса23 МАЙ 2018

Стъпка по стъпка: Сватбената прическа на Меган Маркъл

Постигнете нейната визия в рамките на 15 минути

Коса12 МАЙ 2018

Лесен тест с чаша вода ще определи вашия тип коса

Изберете правилните продукти според това в каква степен косата ви задължа влага

Коса09 МАЙ 2018

5 нюанса на косата, които ни подмладяват с 10 г.

На какво да заложите за по-свежа визия