Beauty : Коса09 ФЕВРУАРИ 2018

Зимна терапия за изтощена коса с кокосово масло и мед

Маската е подходяща за всеки тип коса, особено за боядисана!

Две от чудотворните съставки на домашните маски се срещат в тази рецепта, за да осигурят на косата ви максимално подхранване и хидратация. 

Кокосовото масло напълно е заслужило своите челни позиции във всяка DIY терапии, а ние неведнъж сме си говорили за безбройните начини, по които можем да го използваме в грижата за красотата. Факт е, че то е особено подходящо за косата, тъй като, за разлика от другите естествени масла, не утежнява кичурите и не ги омазнява. Цветът му пък го прави добър избор за блондинките, чиито изсветлени кичури могат да пожълтеят от използване на естествено жълти олиа. Кокосовото масло може да се използва като терапия преди и след измиване, под формата на маска или балсам без измиване. Днес ви предлагаме рецепта за първото:

Какво ще ви е нужно:
1 с.л. кокосово масло
1 с.л. необработен мед
тиган
купа за смесване

cc-honey-mask-1

Сложете съставките в тигана и ги загрейте съвсем леко, на слаб огън. Това е допълнителна стъпка, като топлината ще позволи на фоликулите на косъма да се отворят, за да проникнат съставките в дълбочина. В зависимост от това дали косата ви е по-дълга, можете да увеличите съставките.

Маската може да се нанася както на суха, така и на мокра коса, макар че ще откриете, че е доста по-лесно, когато кичурите ви са леко влажни. Разделете косата на различни сектори и не пестете от сместа, нанасяйки по дължините чак до краищата на косата. Именно там трябва да се фокусирате, като нанесете една идея повече продукт. Използвайте гребен, който ще помогне на маската да се разпредели равномерно и навсякъде.

cc-honey-mask-2

След като се уверите, че сте нанесли маската на цялата коса (избягвайки корените), приберете гривата си в кок и оставете съставките да подействат поне 40 мин. Нашият съвет е колкото по-дълго, толкова по-добре. Можете да използвате и шапчица за баня, която допълнително да загрее косата ви, докато чакате.

Под душа измийте косата си както обикновено, но все пак не забравяйте балсама. Веднага след като изсъхне ще видите значителна промяна в състоянието на кичурите ви, макар че трябва да нанасяте маската редовно, за да има траен ефект. Старайте се да я използвате поне веднъж в седмицата.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса25 МАЙ 2018

Праскова е новото розово

Лятото носи нова тенденция в цвета на косите

Коса23 МАЙ 2018

Стъпка по стъпка: Сватбената прическа на Меган Маркъл

Постигнете нейната визия в рамките на 15 минути

Коса12 МАЙ 2018

Лесен тест с чаша вода ще определи вашия тип коса

Изберете правилните продукти според това в каква степен косата ви задължа влага

Коса09 МАЙ 2018

5 нюанса на косата, които ни подмладяват с 10 г.

На какво да заложите за по-свежа визия