Beauty : Коса01 СЕПТЕМВРИ 2017

5 лесни прически със сух шампоан

Плюс: нашите съвети за правилното му използване

Няма да крием – сухият шампоан е сред най-любимите ни козметични средства в последно време и го намираме за абсолютна необходимост между две измивания на косата.  

Ето защо в beauty арсенала ни винаги присъства по едно такова бижу от широката гама сухи шампоани на Batiste. Освен обем в корените, към който винаги се стремим, това “чудо във флакон” може да придаде на косата ни точно онази текстура, която ни трябва за небрежните летни прически.

Какво имаме предвид? 

Фризьорката на Нина Добрев  и Селена Гомес, Риана Капри, казва, че перфектният кок или обемна конска опашка не се постигат с чиста коса. За да бъде прическата възможна, с косата трябва да се работи поне ден след нейното измиване. Тя трябва да е плътна и не прекалено мека, за да може да се задържи в предпочитания от нас стил.

Сух шампоан Batiste, различни видове

Ако нямате време да чакате, на помощ идва и сухият шампоан. При неговото нанасяне косата е повдигната от корените, плътна в дължините и не се разваля при пипане и стилизиране.  

Ето най-важните съвети за нанасянето му: 

  • Винаги разклащайте добре флакона преди употреба и никога не пръскайте прекалено близо до корените на косата. 30 см е перфектното разстояние.
  • Не прекалявайте с продукта, тъй като така можете да причините загуба на блясъка на косъма. Подходете така, както бихте подходили с грима: първо напръскайте малко количество, а след това, ако има нужда, напръскайте отново.
  • Не започвайте стилизирането веднага след нанасяне на шампоана. Продуктът има нужда от няколко минути, за да подейства.
  • Недейте да пръскате само в горната част на главата. Обърнете я надолу и напръскайте отзад и на тила.
  • Не забравяйте да масажирате в корените, след като сте напръскали.

А ето и най-лесните прически, които можете да постигнете, използвайки сух шампоан. 

Конска опашка с обем в корените 

Сух шампоан Batiste Tropical с аромат на кокос

Както вече казахме, сухият шампоан е безценен, когато искаме да носим косата си прибрана, но не и пригладена. Напръскайте косата в корените и след това вместо да я разресвате с четка или гребен, използвайте пръстите си. По този начин я приберете назад и я завържете с тънък ластик. След това можете или да го прикриете с увит около него кичур, или да я завържете с кадифена панделка. Резултатът е романтичен, а всъщност сте отделили не повече от 5 минути, за да го постигнете.

Небрежен нисък кок 

Сух шампоан Batiste Heavenly Volume, придаващ повече обем от обикновения сух шампоан

Впръскайте шампоан в корените по същия начин, а след това приберете косата ниско на тила. Когато започнете да я връзвате с ластик я преметнете веднъж, а на втория път я оставете наполовина. Трябва да се получи неголяма примка. Излизащата от примката опашка усучете около основата й, за да прикриете ластика. Накрая завършете с обикновена фиба и лак, ако има нужда от допълнителна фиксация.

Френски кок  

Сух шампоан Batiste Original, подходящ за всеки тип коса

За тази прическа ще имате нужда от сух шампоан и по дължините. Целта е косата да остане прихваната в кока, без да се изплъзва, а именно шампоанът ще ви помогне. След това навийте косата на опашка ниско долу, повдигнете на тила от едната страна и усучете около показалеца си. След това повдигнете нагоре, подпъхнете опашката отдолу и издърпайте пръста си. Накрая закрепете с фиби и леко разрошете косата в горната част, подръпвайки с пръсти, за по-небрежен ефект.

Плитката с обем в основата 

Сух шампоан Batiste Cherry, със сладко ухание на череша

Колкото по-небрежни и разпадащи се са плитките, толкова по-добре. Това означава свободни кичури, падащи пред лицето, стърчащи от самата плитка и много обем в основата. Напръскайте корените със сух шампоан и продължете към дължините. Отново с пръсти разерешете косата си. След това я съберете на тила, разделете я на три неравни части и започнете да я сплитате. Фиксирайте с ластик и фиби в основата. Ако трябва подръпнете няколко кичура с пръсти, за да постигнете желания ефект.

Плажните вълни  

Сух шампоан Batiste Blush – флорален аромат и шампоан, подходящ за всеки тип коса

Когато използвате маша, за да оформите къдриците си, случва ли ви се те просто да не искат да се разпилеят по гърба ви така, както всъщност искате? Колкото и да ги разресвате или разпилявате с пръсти, понякога те се събират и косата ви изглежда без обем. Тайната на така наречените “beach waves” е именно текстурата. За да избегнете слепването на вълните, напръскайте ги със сух шампоан, след като вече сте приключили със стилизирането.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!