Beauty : Грим06 ФЕВРУАРИ 2018

Гримът с антиейдж ефект

Правилният макиаж може да се конкурира и с най-добрия крем за бръчки, ето как:

Очите са не само прозорец към душата, но и зоната, в която най-много си личи колко късно сме си легнали предишната вечер, колко часа сме прекарали пред компютъра и каква е възрастта ни.

Първите признаци на стареене – фини линии, бръчици, подпухналост, още по-тъмни кръгове, се появяват именно там.

И докато качественият околоочен крем, с който навреме да започнем да третираме зоната, е от огромна важност, също толкова важен е и гримът, който избираме за очите си. Неправилно подбран, той може да има нежелан ефект, добавяйки няколко допълнителни години към ЕГН-то ни. Но стратегическите подбрани продукти, нанесени по правилен начин, могат да имат същия ефект като най-добрия антиейдж серум.

Коректорът в главната роля

Ето какво казват грим експертите по темата: 

Подчертан с молив поглед 

Във всеки дамски несесер може да се открие мек черен молив и се оказва, че класическият грим, постигнат с него, прави чудеса с лицето. “Очертайте горния клепач с черен молив, а долния – с телесен цвят,” казва нюйоркският гримьор Кимара Анерт. “Този “събуждащ погледа” трик разчита на контраста между цветовете и кара очите да изпъкнат. Черното контрастира на бялата част на окото и прави ирисите по-ярки, а телесното освежава и “отваря” погледа.” Точно така е направила и Амал Клуни.

Тъмно червило за всеки цвят на кожата

Котешки поглед + мигли 

Често можем да видим Ева Лонгория със силно изтеглена във външния ъгъл очна линия, съчетана с червило в телесен нюанс. А това не е случайно! “Силната очна линия, извита навън, не само прави очите по-отворени, но и действа като визуален лифтинг,” казва Анерт. “Този грим изисква и няколко допълнителни пласта спирала, нанесени върху миглите във външния ъгъл.”

Няма нищо сложно в грима за жените на 40

Контурирани клепачи 

Опушеният поглед може да се окаже прекалено тежък в един момент и тогава играта със сенките преминава в неутралната палитра. Даян Крюгер демонстрира колко красиво можете да подчертаете очите със сенки в топли земни цветове. “Контурирайте клепача с по-тъмен нюанс на кафявото, преминавайки с четката точно в зоната под костта към външния ъгъл,” съветва Анерт. “По този начин ще оформите клепача, правейки погледа си по-изразителен и смел. Използвайте един цвят за целия клепач и една идея по-тъмен за външните зони.” В средата и вътрешния ъгъл можете да заложите и на сенки с блясък.

Какво да знаете за фон дьо тена, ако имате мазна кожа

Озарен поглед

Вместо да заложи на тъмни сенки или опушен поглед в сиво и черно, Джена Дюан Тейтъм избира по-светли и с бляскави частици. “Отразяващите светлината сенки, поставени във вътрешния ъгъл на окото, озаряват цялото лице. Използвайте матов цвят върху целия клепач, а след това светли сенки с блясък във вътрешния ъгъл и върху линията на долния клепач.”

Снимки: Profimedia 

Как да прикрием успешно тъмните кръгове

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим20 СЕПТЕМВРИ 2019

Грешките в грима, които правят очите ни по-малки

Малките трикове, които ще поправят изцяло визията ни

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия