Beauty : Грим11 ЯНУАРИ 2018

Няма нищо сложно в грима за жените на 40

Даваме ви златните пет правила, с които първите белези на стареенето са заличени

След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът губи от младежката си свежест, погледът не е така отворен и изразителен.

Идва време да направим промени в начина си на гримиране. Добрата новина е, че да придадем повече мекота и изразителност на лицето си не е чак толкова трудно. Споделяме ви нашите най-важни грим правила, които лично сме изпробвали и които действително имат подмладяващ ефект върху лицето.

Съвет 1: Нов подход към основата

След 40 години, по-сухата кожа изисква да я подготвим с повече внимание. Преди да започнете да нанасяте грима, погрижете се да овлажните лицето в дълбочина. Намерете хидратиращ крем, с който да усещате кожата си успокоена и да нямате усещане за опъване.

Второ, изпробвайте праймър, ако досега не сте го правили. Тези продукти заглаждат кожата и правят порите по-малко видими. А има и такива с фини озаряващи частици, с които лицето изглежда по-сияйно.

Съвет 2: По-лек, течен фон дьо тен

По-плътните и тежки фон дьо тени се събират във фините линии по лицето и ги подчертават. Затова изберете лека, течна формула с овлажняващ ефет, която ще “напои” кожата ви и няма да подчертава линиите, причинени от сухота. Нанасяйте го в малко количество са по-фино и естествено покритие.

Какво научихме от жените, които остаряват красиво


Съвет 3: Светло червило в розовеещ нюанс

Светлите, нежни нюанси на розовото или бежово-розовото придават на лицето свежест. Особено когато имат блясък. Знаем, че в момента мат ефектът продължава да е хит, но истината е, че той придава едновременно драматичен и много сериозен вид. По-светлите и нежни цветове подчертават обема на устните.

Съвет 4: Добре попълнени вежди

Спадът в нивата на естрогена в организма постепенно прави веждите по-рехави. Погрижете се да върнете младежката им плътност с помощна на молив или пудра за вежди. Следвайте естествените им очертания и извивкаи просто ги уплътнете.

Красотата на жените над 40: осем важни правила

Съвет 5: Подчертайте сгъвката на клепача

По-големи очи, по-отпочинал и жив поглед – тази стъпка е важна, защото придава на очите изразителност. Освен това, ги повдига оптически.


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим25 МАРТ 2020

Гримовете и четките могат да бъдат развъдник на бактерии

Дезинфекцираме всичко, но понякога пропускаме най-важното

Грим21 МАРТ 2020

Пролетен тренд в грима - още по-цветни визии

Очният грим вече стига и до веждите

Грим11 МАРТ 2020

Естествената красота на французойките

Базата за грим, устните, очите - да ги подчертаем като beauty гуруто Violette

Грим11 МАРТ 2020

Гледайте грим тюториала, който счупи социалните мрежи

Клипчето има 1.2 милиона гледания в Туитър