Beauty : Грим11 ЯНУАРИ 2018

Няма нищо сложно в грима за жените на 40

Даваме ви златните пет правила, с които първите белези на стареенето са заличени

След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът губи от младежката си свежест, погледът не е така отворен и изразителен.

Идва време да направим промени в начина си на гримиране. Добрата новина е, че да придадем повече мекота и изразителност на лицето си не е чак толкова трудно. Споделяме ви нашите най-важни грим правила, които лично сме изпробвали и които действително имат подмладяващ ефект върху лицето.

Съвет 1: Нов подход към основата

След 40 години, по-сухата кожа изисква да я подготвим с повече внимание. Преди да започнете да нанасяте грима, погрижете се да овлажните лицето в дълбочина. Намерете хидратиращ крем, с който да усещате кожата си успокоена и да нямате усещане за опъване.

Второ, изпробвайте праймър, ако досега не сте го правили. Тези продукти заглаждат кожата и правят порите по-малко видими. А има и такива с фини озаряващи частици, с които лицето изглежда по-сияйно.

Съвет 2: По-лек, течен фон дьо тен

По-плътните и тежки фон дьо тени се събират във фините линии по лицето и ги подчертават. Затова изберете лека, течна формула с овлажняващ ефет, която ще “напои” кожата ви и няма да подчертава линиите, причинени от сухота. Нанасяйте го в малко количество са по-фино и естествено покритие.

Какво научихме от жените, които остаряват красиво


Съвет 3: Светло червило в розовеещ нюанс

Светлите, нежни нюанси на розовото или бежово-розовото придават на лицето свежест. Особено когато имат блясък. Знаем, че в момента мат ефектът продължава да е хит, но истината е, че той придава едновременно драматичен и много сериозен вид. По-светлите и нежни цветове подчертават обема на устните.

Съвет 4: Добре попълнени вежди

Спадът в нивата на естрогена в организма постепенно прави веждите по-рехави. Погрижете се да върнете младежката им плътност с помощна на молив или пудра за вежди. Следвайте естествените им очертания и извивкаи просто ги уплътнете.

Красотата на жените над 40: осем важни правила

Съвет 5: Подчертайте сгъвката на клепача

По-големи очи, по-отпочинал и жив поглед – тази стъпка е важна, защото придава на очите изразителност. Освен това, ги повдига оптически.


Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим11 ЮЛИ 2018

Как да си направим опушен грим според цвета на ириса

Няколко полезни съвета за грим, с който да подчертаете погледа си и да приковете чуждите такива

Грим09 ЮЛИ 2018

Най-големите фалове в грима през лятото

Бъдете пестеливи в количеството и изберете правилните формули

Грим06 ЮЛИ 2018

Гримът на Кейли Куоко за нейния сватбен ден

Beauty визията й стъпка по стъпка

Грим04 ЮЛИ 2018

Моливът за очи на Лейди Ди в нарушение на протокола

Принцесата избира "забранен" цвят