Beauty : Грим06 ДЕКЕМВРИ 2017

Какво да знаете за фон дьо тена, ако имате мазна кожа

Стъпка по стъпка към перфектен финиш без лъщене

Ако имате мазна кожа, знаете колко трудно е първо да откриете фон дьо тен с добро покритие, а след това да успеете да го задържите на лицето си през целия ден.

BB кремовете не са опция за вас, а дори продуктът да е качествен, в късния следобед задължително забелязвате лъщене на повърхността на кожата. Критичен в случая е методът на нанасяне и правилните стъпки, както и няколко малки трикове от гримьорите, които споделят как те самите нанасят фон дьо тен, който остава на мястото си чак до вечерта.

Дълбокото почистване е на първо място

За момичетата с мазна кожа е много важно да я почистят в дълбочина, преди да започнат да нанасят какъвто и да било грим. В противен случай омазняването няма да позволи на никой продукт да се задържи на лицето за дълго време, а досадното лъщене, особено в Т-зоната, ще се появи на някой етап от деня. Специалистите препоръчват при измиването на лицето с подходящ продукт сутрин да се ползва и четка, която ще спомогне за проникването на съставките му в порите и отпушването им, а и за премахването на мъртвите клетки от горния слой на кожата.

Нежен грим по френски, вдъхновен от Лили-Роуз Деп

Нанесете овлажнител на водна основа

Нещото, което не трябва да правите, ако имате мазна кожа, е да нанасяте тежки кремове и продукти, съдържащи масла, преди да нанесете фон дьо тена. Вместо тях потърсете матиращи дневни кремове и овлажнители на водна основа, които ще хидратират и подготвят кожата ви, изравнявайки фините линии, но без да ѝ придават лъщящ ефект. Благодарение на това, че те заглаждат повърхността ѝ, количеството фон дьо тен, който използвате, ще е много по-малко, а резултатът – по-естествен.

Изберете матиращ фон дьо тен

Това със сигурност ще ви се стори като очевиден избор, но трикът всъщност се крие в това как ще го нанесете. Не трябва да размазвате еднакво количество по цялото лице, тъй като в зоните, в които кожата е по-мазна, той се абсорбира различно. Покритието при тях трябва да е по-малко, за разлика от останалите места и задължително накрая трябва да завършите с пудра, която ще ви помогне да постигнете и по-добро покритие.

Доверете се на по-силните формули

Идеалното покритие ще постигнете, ако смесите фон дьо тен на водна основа или овлажнител с блясък с малко коректор. Коректорите са по-силно пигментирани и затова при нанасяне покриват доста по-лесно, затова специалистите съветват момичетата с мазна кожа задължително да съчетават коректор с фон дьо тен, тъй като един продукт няма да бъде достатъчен за прикриване на проблемните зони.

Това е най-горещият грим за празниците

Изпробвайте този трик с праймър

Основата за грим обикновено се нанася преди фон дьо тена, както подсказва и името ѝ, но ако откриете хубав продукт с матиращ ефект, можете да го използвате в Т-зоната и навсякъде, където кожата ви се омазнява повече, след като сте поставили фон дьо тен. Съвсем малко количество на върха на пръста, нанесено с леко потупване ще е достатъчно да се справи с излишния себум, попивайки в дълбочина и матирайки. 

Пропуснете пудрите с блясък 

Бронзантите и пудрите с блестящи частици са най-големия кошмар за момичетата с мазна кожа. Вместо тях, гримьорите препоръчват съвсем обикновени прозрачни или матиращи пудри, които лесно попиват омазняването, за разлика от другите продукти, обещаващи кадифен финиш и добро покритие. Не ги нанасяйте с пухчета и гъби, а с дебела четка, с която вземате на върха ѝ и леко потупвате, вместо да размазвате себума надолу по цялото лице.

Как да прикрием успешно тъмните кръгове

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!

Грим06 НОЕМВРИ 2019

Странните факти, които не знаете за червилото

Всяка година, в света се купуват 900 милиона червила

Грим29 ОКТОМВРИ 2019

Великолепната седморка: 7 четки за грим за всяка жена

Наричат ги още "капсулния гардероб" в макияжа