Beauty : Грим06 ДЕКЕМВРИ 2017

Какво да знаете за фон дьо тена, ако имате мазна кожа

Стъпка по стъпка към перфектен финиш без лъщене

Ако имате мазна кожа, знаете колко трудно е първо да откриете фон дьо тен с добро покритие, а след това да успеете да го задържите на лицето си през целия ден.

BB кремовете не са опция за вас, а дори продуктът да е качествен, в късния следобед задължително забелязвате лъщене на повърхността на кожата. Критичен в случая е методът на нанасяне и правилните стъпки, както и няколко малки трикове от гримьорите, които споделят как те самите нанасят фон дьо тен, който остава на мястото си чак до вечерта.

Дълбокото почистване е на първо място

За момичетата с мазна кожа е много важно да я почистят в дълбочина, преди да започнат да нанасят какъвто и да било грим. В противен случай омазняването няма да позволи на никой продукт да се задържи на лицето за дълго време, а досадното лъщене, особено в Т-зоната, ще се появи на някой етап от деня. Специалистите препоръчват при измиването на лицето с подходящ продукт сутрин да се ползва и четка, която ще спомогне за проникването на съставките му в порите и отпушването им, а и за премахването на мъртвите клетки от горния слой на кожата.

Нежен грим по френски, вдъхновен от Лили-Роуз Деп

Нанесете овлажнител на водна основа

Нещото, което не трябва да правите, ако имате мазна кожа, е да нанасяте тежки кремове и продукти, съдържащи масла, преди да нанесете фон дьо тена. Вместо тях потърсете матиращи дневни кремове и овлажнители на водна основа, които ще хидратират и подготвят кожата ви, изравнявайки фините линии, но без да ѝ придават лъщящ ефект. Благодарение на това, че те заглаждат повърхността ѝ, количеството фон дьо тен, който използвате, ще е много по-малко, а резултатът – по-естествен.

Изберете матиращ фон дьо тен

Това със сигурност ще ви се стори като очевиден избор, но трикът всъщност се крие в това как ще го нанесете. Не трябва да размазвате еднакво количество по цялото лице, тъй като в зоните, в които кожата е по-мазна, той се абсорбира различно. Покритието при тях трябва да е по-малко, за разлика от останалите места и задължително накрая трябва да завършите с пудра, която ще ви помогне да постигнете и по-добро покритие.

Доверете се на по-силните формули

Идеалното покритие ще постигнете, ако смесите фон дьо тен на водна основа или овлажнител с блясък с малко коректор. Коректорите са по-силно пигментирани и затова при нанасяне покриват доста по-лесно, затова специалистите съветват момичетата с мазна кожа задължително да съчетават коректор с фон дьо тен, тъй като един продукт няма да бъде достатъчен за прикриване на проблемните зони.

Това е най-горещият грим за празниците

Изпробвайте този трик с праймър

Основата за грим обикновено се нанася преди фон дьо тена, както подсказва и името ѝ, но ако откриете хубав продукт с матиращ ефект, можете да го използвате в Т-зоната и навсякъде, където кожата ви се омазнява повече, след като сте поставили фон дьо тен. Съвсем малко количество на върха на пръста, нанесено с леко потупване ще е достатъчно да се справи с излишния себум, попивайки в дълбочина и матирайки. 

Пропуснете пудрите с блясък 

Бронзантите и пудрите с блестящи частици са най-големия кошмар за момичетата с мазна кожа. Вместо тях, гримьорите препоръчват съвсем обикновени прозрачни или матиращи пудри, които лесно попиват омазняването, за разлика от другите продукти, обещаващи кадифен финиш и добро покритие. Не ги нанасяйте с пухчета и гъби, а с дебела четка, с която вземате на върха ѝ и леко потупвате, вместо да размазвате себума надолу по цялото лице.

Как да прикрием успешно тъмните кръгове

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим16 МАРТ 2018

Ким Кардашиян и гримът в кобалтово синьо

Тъмните очи ще засияят с този акцент

Грим14 МАРТ 2018

Точно 5 минути ще ви трябват за ежедневния грим на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Супермоделът нанася повечето продукти с пръсти и залага на естествения вид

Грим12 МАРТ 2018

Ултравиолетов акцент за пролетния грим

Кога ако не сега да носим цвета на 2018?

Грим09 МАРТ 2018

Номерът на Сър Джон с фон дьо тена

Гримьорът на Бионсе разчита на един лесен трик, който придава на кожата свежест