7-те смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях…

Красивата кожа е едно от най-красноречивите оръжия на дамското самочувствие.

Освен в религията в грижата за кожата също има 7 смъртни гряха, които ви съветваме никога да не допускате.

1. Не почиствате грима си преди лягане

Дори и след най-дългия ден не трябва да пропускаме тази стъпка. Според изследванията остаряваме много по-бързо, ако оставим продуктите през нощта. Това е така, защото тогава кожата ни абсорбира много по-лесно и всички вредни съставки от грима ни влизат на дълбочина.

2. Тормозите зоната на очите

Знаем, че това е най-деликатната зона, но въпреки това понякога я тормозим. Търкаме очите си, когато ни се доспи, трием грима с повече натиск или нанасяме продукти там неправилно. Всичко това уврежда кожата и в резултат тя губи еластичността си.

Жените на 40 и правилната грижа за кожата

3. Не използвате правилните продукти за вашия тип кожа

Всеки тип кожа се нуждае от различна грижа. Ако използваме продукти на по-мазна основа, когато не се нуждаем от това, допълнително запушваме порите си и предизвикваме неприятен ефект. Сухата кожа пък има задължителната нужда от повече хидратация, за да изглежда добре.

4. Почиствате лицето си твърде много

Колкото по-често си мием лицето, толкова по-малък шанс да се появи акне нали? Не съвсем. Когато прекалим с почистването на кожата, можем заедно с вредните бактерии да унищожим и полезните. Това води до раздразнение, понякога лющене или зачервяване.

Натуралните съставки, които да включите в грижата си за кожата

5. Окъпване в парфюм

Няма нужда да се давим в парфюм, за да миришем добре. Това само ще запуши порите ни и ще утежни аромата. Вместо това нанесете само на специалните зони като китките, зад ушите и деколтето.

6. Използвате прекалено много продукти

Както в грима, така и при бялата козметика, трябва да внимаваме да не прекаляваме. Всеки продукт в повече утежнява и товари кожата ни. Затова трябва да следим количеството, което нанасяме.

Правилната грижа за кожата вечер

7. Правите си вечерната рутина точно преди лягане

Понякога се сещаме, че грижата за кожата е важна, но чак вечерта, точно преди да се скрием под завивките. Това не е полезно за нас, защото продуктите не са имали достатъчно време да се абсорбират и само ще се разнесат по възглавницата. Така те няма да постигнат желания ефект, а ще замърсят покривките и това ще се отрази на кожата ни.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Грим22 АПРИЛ 2019

Красотата на грима с перли

Изисканост и екстравагантност си дават среща в тази пролетна тенденция

Beauty19 АПРИЛ 2019

Суперхраните на пролетта

Ако търсите как да си набавите нужните витамини, които ще ви помогнат да отслабнете за лятото, потърсете ги в тези храни

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Тестваме за вас18 АПРИЛ 2019

Editor's Choice: Режим за красота отвън и отвътре

Нашите изпитани съвети за грижа за кожата