Правилната грижа за кожата вечер

Вземете максимума от козметичните продукти през нощта

Кожата ни регенерира най-пълноценно през нощта.

Затова е важно да знаем какви са правилните стъпки за грижа преди лягане и да се придържаме стриктно към вечерния ритуал, който я кара да се чувства добре.

Стъпка 1: Почистване

Задължително условие за грижа за кожата преди сън – премахнете грима! Започнете с продукт за отстраняване на грима на маслена основа за очите, който трябва да премахне всякакви следи от спирала и очна линия. Ако сте с тежък грим, използвайте кърпички, за да свалите по-голямата част от него. Не спирайте обаче дотук. Кърпичките не са достатъчни, за да премахнете всякакви остатъци от грима. Свалянето на грима не може да се получи напълно без вода. Затова почистете лицето и с продукт за измиване(същият, който използвате сутрин върши работа).

Стъпка 2: Тоник

Това е добър начин да уловите всички останали следи от грим, които измиващият продукт не е успял. Изберете тоник, който няма да изсуши кожата и е с лека формула. Може да заложите и на грижа за кожата от природата – розовата вода е един от най-хубавите и действително освежаващи тоници. Освен нея може да пробвате и друга натурална вода.

Стъпка 3: Лечение и терапия

Подобно на дневната грижа, ако ви се налага да ползвате медицинска козметика, нанесете я веднага след тоника и преди всичко друго, за да може кожата да я попие добре. Това включва изсветляващи продукти, против акне и бръчки.


Стъпка 4: Околоочен крем

Следва грижа за околоочния контур. Нанесете крем, чиято формула включва ретинол или пептиди, кофеин и витамин B3 – те ще вършат своята работа, докато вие спите.

Стъпка 5: Нощен крем

Изберете много богат ношен крем, тъй като кожата губи влагата си, докато спите. Плътният и богат овлажнител ще “заключи” всички подхранващи съставки от предходните продукти.

Стъпка 6: Масло за лице

Ако нанасяте натурални масла, подобно на това от гроздови семена или жожоба (подходящи за лице), сложете ги последни, за да не повлияят на абсорбирането на продуктите на водна основа, докато спите.

Как да изберем перфектния цвят червило
5 рецепти с кафе в грижата за красотата
Как правилно да четем етикетите по козметиката

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Beauty09 ОКТОМВРИ 2019

Новият тренд в грима – сапунени вежди

Жените се отказват от професионалните си продукти за вежди и ги заменят със сапун

Съвети & тенденции09 ОКТОМВРИ 2019

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Специалисти препоръчват да използваме различни съставки през различни части от живота си

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с него защитават кожата от преждевременни бръчки и възстановяват здравия й вид

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Миранда Кер показва как се грижи за красотата си по време на бременността

Как се справя с предизвикателствата по време на бременността и как продължава да поддържа самочувствието си тя?