Звезди : Интервю03 СЕПТЕМВРИ 2017

Енцо – злодеят от “Дневниците на вампира”, когото всички обичат

Майкъл Маларки за световната слава на шоуто и ролята, променила живота му

Когато стана ясно, че Енцо от “Дневниците на вампира” пристига в България за първото издание на Aniventure Comic Con, новината обиколи социалните мрежи за минути.

Последният епизод на сериала, в който отново видяхме Нина Добрев, беше излъчен тази пролет. И въпреки това, днес феновете му са също толкова запалени, колкото и преди осем години. “Трудно е да намериш държава по света, в която шоуто няма фенове,” казва Майкъл в своето екскузивно интервю за списание ОK!, малко преди да пристигне в София, за да се срещне с българските си почитатели.

Феновете те познават като Енцо от “Дневниците на вампира” – един от най-успешните сериали на телевизия CW. Освен това си музикант и пишеш песни. Актьорството или музиката – коя е първата ти любов?

Музиката беше първа. В младежките си години свирех в хардкор пънк банди, работех в музикален магазин и колекционирах музика. Ходех на стотици концерти. По това време се научих да свиря на китара и започнах да пиша песни. Когато бях на 21 се запалих по актьорството, след като участвах в пиеса на Commedia Dell’arte и реших, че ще го преследвам като кариера. Кандидатствах в училища по драма в Лондон и завърших бакалавърската си степен в LAMDA (Лондонската академия по музика и драматично изкуство, бел. ред.) и два курса по класически театър в RADA (Кралската академия за драматично изкуство, бел.ред.). Написах много песни, докато бях в театъра и всеки път, когато посещавах родителите ми в Охайо, ги записвах в мазето на приятеля ми Чип. За мен и двете форми на изкуството се влияят и вдъхновяват взаимно.

Енцо - злодеят от "Дневниците на вампира", когото всички обичат

На снимачната площадка на “Дневниците на вампира”

Как се промени живота ти след като изигра вампир в ТВ шоу?

Световната слава на сериала промени всичко. Трудно е да намериш държава, в която няма фенове на “Дневниците на вампира”. Те са изключително запалени по шоуто и същевременно се запалиха и по музиката ми. Това ми помогна да комуникирам с толкова много хора по света и да споделя с тях нещата, по които работя в момента, независимо какви са те. Определено изстреля кариерата ми в различна стратосфера, отвори ми много врати, които иначе не бих могъл да отворя сам. За всичко това ще съм вечно благодарен.

Според теб защо хората са толкова впечатлени от вампирите?

Всъщност това е нещо, което е общо за всички хитови филми и сериали, само че пречупено през различен филтър. Отговорът се крие в “Силата на мита” на Джоузеф Кембъл. Човечеството винаги е било привлечено от митове, легенди и притчи, от богове и чудовища. Причината е, че те са хиперболично отражение на нашата култура. Разказването на истории, песните, танците, изкуството във всичките му форми – това е лепилото на всяко общество, което затвърждава неговата идентичност. Колкото до вампирите – те са сред най-значимите създания в митологията. Точно както продължаваме да разказваме историите за любимите си герои, отново и отново, по същия начин сме привлечени да го правим и за любимите си злодеи.

Говорейки за злодеи, какво те привлече в персонажа на Енцо?

Хората казват, че не ти избираш ролята, а тя теб. Тогава живеех в Лондон и тъкмо бях заснел пилотен епизод за сериал за CW, казваше се The Selection. В крайна сметка не поръчаха цял сезон, но покрай целия процес подписах договор със сегашните ми мениджъри Silver Lining. Това беше едно от най-добрите решения в живот ми. Беше един от онези моменти, в който нещата просто си дойдоха на мястото. Те започнаха да ми изпращат задачи, които да запиша на видео. Енцо беше една от морето от роли, за които се борех по онова време. Беше късмет. Изпратих един запис с американски акцент и един с британски, а след това получих ролята. Очевидно продуцентите не са имали намерение да задържат героя за повече от пет епизода, затова прослушването беше само едно. Ако още в началото бяха планирали ролята да е постоянна, повярвай ми, процесът щеше да бъде в пъти по-сложен.

Енцо - злодеят от "Дневниците на вампира", когото всички обичат

Бони (Кат Греъм) и Енцо (Майкъл Маларки) в последния сезон на шоуто

Сигурна съм, че той ще ти липсва сега, когато сериалът приключи. Какво научи от него и от участието си в шоуто?

Енцо винаги беше подтикван от собствения си морал и вярата в един по-добър свят. Без значение колко жесток беше животът към него, той никога не загуби хладнокръвието си и се бореше до смърт за нещата, в които вярваше и хората, които обичаше. Накрая ни показа, че действията и думите ни имат значение, дори след като си отидем. Това са страхотни уроци, които запазих за себе си. Бори се за нещата, в които вярваш. Създавай сам правилата. Никога не се отказвай. И добави малко дяволитост, когато е възможно.

В сериала аз самият израснах като личност, като актьор и музикант. Много по-здраво стъпил на земята съм. Станах баща на малък пакостник и също така записах страхотна музика. Зная собствените си граници. Това беше невероятна глава от живота. Гордея с работата си и с факта, че намерих такива приятели.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРВЮ

Ексклузивно със Сара Джесика Паркър за аферите, срещите и "Развод"
Интервю26 ФЕВРУАРИ 2018

Ексклузивно със Сара Джесика Паркър за аферите, срещите и "Развод"

"Не оправдавам хората, които имат афери... Но защо е толкова голям проблем, защо е табу да се говори за това?"

От сайт за 19 долара до модна империя - истории от кухнята на Alessa
Интервю04 ЯНУАРИ 2018

От сайт за 19 долара до модна империя - истории от кухнята на Alessa

Трудно ли се постигат мечтите в България? Ето какво казват създателките на марката Мими и Мая пред списание OK!

Михаела Маринова: "Мечтаех за сцената, а се оказа, че тя вече ме е избрала"
Интервю21 ДЕКЕМВРИ 2017

Михаела Маринова: "Мечтаех за сцената, а се оказа, че тя вече ме е избрала"

19-годишната изпълнителка грабна награда Жена на годината 2017 в категория "Музика"

Пъстрият свят на българската дизайнерка Иванка Христова
Интервю06 ЮНИ 2017

Пъстрият свят на българската дизайнерка Иванка Христова

За пътя от България до лондонския моден подиум и вдъхновението, което родината й дава, тя споделя пред Miss Bloom