Звезди : Интервю : Мода : Новини04 ЯНУАРИ 2018

От сайт за 19 долара до модна империя – истории от кухнята на Alessa

Трудно ли се постигат мечтите в България? Ето какво казват създателките на марката Мими и Мая пред списание OK!

За да успееш в България без връзки, без известни родители и не на последно място – без скандали, е меко казано трудна задача.

Само попитайте сестрите Мими и Мая – днес собственички на Alessa, една от най-известните модни брандове, които само преди пет години стартират бизнеса си от нулата.

Каква е цената на успеха и трудно ли е да правиш бизнес със сестра си, двете разказват в новия брой на списание ОК!

От пет години насам случвате мечтата си за моден бранд, но с какво 2017-а се отличи от предходните години за вас?

Мая: Една от любимите ни „победи” през 2017 година бе фактът, че излизайки на ресторант или бар, вече все по-често забелязваме как едни от най-красивите и стилни жени в заведението носят дреха на Alessa. Това е изключителен комплимент и гордост за нас.

Тази година стилът ни еволюира, колекциите ни жънат удвоен успех и като приятен бонус, все повече известни личности избират Alessa – Мис България 2002 Теди Бургазлиева, певиците Анелия, Емануела и актрисата Елен Колева са само част от тези красавици.

В кухнята на Alessa също се случват големи промени. Последната година оперираме изцяло в новата ни база, което най-накрая ни позволи да утроим броя на служителите ни. Преди това загубихме 1-2 години в чакане, работейки в много малък офис, който не ни позволяваше да имаме повече от 11 служители. В момента сме около 35 човека (без подизпълнителите), като сред тях успяхме да привлечем и едни от най-добрите модни специалисти в страната.

Кои са Мими и Мая извън Alessa? А в нея?

Мими: Ние сме две напълно нормални момичета. Мая е омъжена и има две прекрасни момченца, а аз съм сгодена. Завърших счетоводство в УНСС, а Мая – МИО в ПУ, но очевидно нито една от двете не се занимава с това, което е учила. Всъщност казахме нормални момичета, но истината е, че цял живот се стремим да станем нещо повече.

От сайт за 19 долара до модна империя - истории от кухнята на Alessa

От малки модата е нашата страст и си нямате представа колко пъти сме лежали в детската си стая и сме визуализирали как някой ден ще даваме това интервю.

Били сме големи душички, но сега напълно осъзнаваме, че повечето хора ни гледат и сигурно си мислят, че сме някакви празноглави кифли. Но те не ни познават. Не знаят как сме израснали, не знаят, че и двете с Мая сме работили още като деца, за да помагаме на мама, не знаят какво сме рискували, нито че сме стартирали със сайт за 19 долара. За щастие, обикновено ни трябват само 2 минути лице в лице, за да променим първото впечатление.

Много хора не успяват да работят добре със сестрите си, дори с роднини, каква е вашата формула за успех?

Мая: Освен сестри ние винаги сме били и най-добри приятелки. Така че, за нас никога не е било проблем да работим заедно – точно обратното, това е най-голямото удоволствие. Да сбъдваме мечтата си заедно, при това толкова млади. 

Имало ли е моменти, в които сте смятали, че няма да може да работите заедно?

Мая: Да, в 8-ия месец от създаването на Alessa ми „изгърмяха бушоните” от напрежение и при незначително спречкване помежду ни си стегнах куфарите да се връщам в Бургас. Тогава живеехме в една мухлясала квартира в Пловдив, гледах бебче на една годинка, а ни се налагаше да стоим до три часа вечерта, за да обработваме поръчки. Ето затова казваме, че се променихме много като характери. Тогава през акъла ни не минаваше, че можем да наемем още хора и да спрем да бъдем доставчици и офис-асистентки, а вместо това да работим върху бизнеса си. Бяхме изключително непродуктивни и хаотични. 

Цялото интервю със създателките на Alessa четете в новия брой на ОК! – вече на пазара! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРВЮ

Ексклузивно със Сара Джесика Паркър за аферите, срещите и "Развод"
Интервю26 ФЕВРУАРИ 2018

Ексклузивно със Сара Джесика Паркър за аферите, срещите и "Развод"

"Не оправдавам хората, които имат афери... Но защо е толкова голям проблем, защо е табу да се говори за това?"

Михаела Маринова: "Мечтаех за сцената, а се оказа, че тя вече ме е избрала"
Интервю21 ДЕКЕМВРИ 2017

Михаела Маринова: "Мечтаех за сцената, а се оказа, че тя вече ме е избрала"

19-годишната изпълнителка грабна награда Жена на годината 2017 в категория "Музика"

Енцо - злодеят от "Дневниците на вампира", когото всички обичат
Интервю03 СЕПТЕМВРИ 2017

Енцо - злодеят от "Дневниците на вампира", когото всички обичат

Майкъл Маларки за световната слава на шоуто и ролята, променила живота му

Пъстрият свят на българската дизайнерка Иванка Христова
Интервю06 ЮНИ 2017

Пъстрият свят на българската дизайнерка Иванка Христова

За пътя от България до лондонския моден подиум и вдъхновението, което родината й дава, тя споделя пред Miss Bloom