Здраве & Фитнес : Диети30 СЕПТЕМВРИ 2017

Вегетарианската диета е най-добра за отслабване

Защо отказването на месо подобрява метаболизма и помага при диабет

Ако досега сте залагали на диета с протеини и зеленчуци като един от най-успешните начини за отслабване, вече е време да промените това.

Експертите са категорични, че вегетарианската храна е това, което помага за най-ефикасното намаляване на теглото и редуциране на вътремускулните мазнини, като едновременно с това се подобрява метаболизма и се намаляват високите нива на кръвна захар.

Натали Портман дължи красотата си на веган диета

Ново изследване сред 74 души с диабет тип 2 показало, че що се отнася до намаляване на телесното тегло, вегетарианската диета е близо 2 пъти по-ефикасна. Участниците са отслабнали с близо 7 кг, докато хората на нискокалорична протеинова диета са отбелязали -3,5 кг на кантара. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of the American College of Nutrition.

Добавете тези ядки към диетата си и отслабвайте

Участниците, които били на вегетариански хранителен режим, са приемали най-вече зеленчуци, плодове, зърнени храни и ядки. От животинските продукти те са консумирали единствено по едно нискомаслено кисело мляко дневно.

Вегетарианската диета е най-добра за отслабване

Вегетарианският хранителен режим доказа, че е най-ефикасната диета за намаляване на телесното тегло. Показахме също, че вегетарианската диета е по-ефикасна за намаляване на вътремускулните мазнини и подобряване на метаболизма. Получените резултати са важни за хората, които се опитват да отслабнат, включително за засегнатите от метаболитен синдром и/или диабет тип 2,” заявява д-р Хана Кахлеова от американския Лекарски комитет за отговорна медицина.

Защо трябва да ядем кисело мляко по време на диета

Тя допълва, че е изследвана мастната тъкан в бедрата на участниците, за да се установи при коя диета как се влияе тя. За целта учените използвали ядреномагнитен резонанс. Констатирано е, че двете диети водят до сходно намаляване на подкожните мазнини, но субфасциалните и вътремускулните мазнини са намалени единствено под въздействието на вегетарианската диета.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.