Здраве & Фитнес : Диети09 АВГУСТ 2021

Успешната диета през лятото спазва тези три правила

Ето какви са съветите на диетолозите

Яжте водата си и сервирайте ястията на по-малки порции.

Каквито и да са преференциите ви в диетата и целите, които искате да постигнете с нея, за да бъде менюто ви щадящо за тялото ви, се погрижете да спазвате тези три основни, но понякога пренебрегвани правила.

Главната цел трябва винаги да бъде добрата хидратация

Независимо в кой сезон сме, хидратацията е едно от основните условия за благосъстоянието на организма. През лятото обаче това правило важи повече от всякога.

През този сезон ви съветваме да снабдявате тялото си с нужната вода не само с напитките, но и с помощта на храната си. Вмъквайте повече от сезонните плодове и зеленчуци с богато съдържание на вода – диня, пъпеш, домати, краставици и подобни. Други храни, на които можете да наблегнете, са тези, за чието приготвяне се използва още вода като овесените ядки например.

Успешната диета през лятото спазва тези три правила

Чести хранения, но на по-малки порции

Тежката храна, особено в големи количества, затруднява организма ни, защото има нужда от повече време да се обработи. По време на този процес тялото се затопля, а най-малко искаме това през лятото. За да улесним храносмилателната система, можем да се храним по няколко пъти на ден, но в малки порции.

По-малко подправки

Запазете лютивите храни за зимата – сега те само ще предизвикат допълнително потене, от което имаме в излишък през лятото.

По отношение на солта също внимавайте, защото границите на правилния прием са тънки. Ако се потите много, може да изгубите част от нужния за тялото натрий, но ако прекалите със солта, рискувате да увеличите кръвното си налягане. Лесен начин да прецените дали ви трябва повече сол е просто да слушате тялото си – ако не можете да се отърсите от желанието за нещо солено, вероятно това е сигнал, че нивата на натрий са спаднали.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни