Режимът на Елизабет Олсън за “Отмъстителите”

Как актрисата успя да се раздели с излишните мазнини и натрупа мускулна маса

Елизабет Олсън вече има два филма от поредицата “Отмъстителите” зад гърба си, но е категорична в решението си да стане още по-стегната и с добре оформени мускули.

За целта актрисата се е доверила на диетолога Филип Голя, който й помага да загуби телесните мазнини и да ги превърне с мускули. “Тя беше съсредоточена върху телесния състав”, казва д-р Голя, известен диетолог и основател на G-Plans. “Мазнините са леки, пухкави и заемат много място, а мускулите са плътни и не заемат много място. Тя искаше да бъде мускулеста, здрава и атлетична, и наистина го постигна“.

Режимът на Елизабет Олсън за "Отмъстителите"

28-годишната Олсън е искала да придобие специфична визия на тялото. “В най-новия филм на “Отмъстителите” тя по-скоро показва мускули. Има повече релеф на корема и раменете, постигната е по-добра V-образна форма на гърба, а талията и раменете са много по-тесни.”

Тренировката на Алисия Викандер за Tomb Raider

Олсън тренира изключително много за екшъна, но д-р Голя подчертава, че храненето и сънят са ключът към по-доброто тяло, а не упражненията. “Тренировките са страхотни, но най-важното, което трябва да запомните за тях е, че те ви правят по-слаби, но не ви правят по-силни”, казва той. “Това, което ви прави по-силни e в кухнята и спалнята. Уверете се, че се храните правилно и спите достатъчно“.

Режимът на Елизабет Олсън за "Отмъстителите"

За Олсън това означава седем до осем хранения на ден, без глутен, млечни продукти или мая. Тя започва деня си с чаена лъжичка бадемово масло и конфитюр преди тренировка и след това за закуска – с протеиново смути или яйца със зеленчуци, риба или пиле със салата за обяд и друга риба за вечеря, като между храненията има леки закуски от плодове, зеленчуци и твърдо сварени яйца.

И малката сестра Олсън се сгоди

Д-р Голя препоръчва по-мазни риби като сьомга, лаврак, черна треска или пъстърва, които са особено добри за вечеря, тъй като действат успокояващо на нервната система. Олсън има и още една, съвсем лека закуска за преди сън – една супена лъжица мед или пречистен карамел, за да си набави желязо. “То пренасочва кислорода към червените кръвни клетки, за да й даде повече енергия и издръжливост на сутринта”, каза той.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.