Малки трикове за по-успешна диета

Тези съвети ще ви помогнат да ограничите апетита

Не е важно само с какво се храним, но и как се храним. С малките трикове, които ще ви споделим, ще можете да се чувстватe по-сити за по-дълго.

Едно от най-големите предизвикателства, когато отслабваме, е да не посягаме към още храна между основните хранения. Независимо дали сме на диета, или не, изкушението винаги е голямо.

С няколко малки трика можем да подлъжем тялото си да се чувства по-сито за повече време и така да ограничим излишните калории.

Всичко е в тайминга

Най-често на организма са му нужни от 2 до 5 часа, за да обработи храната. Затова опитайте да разпределите закуската, обяда, вечерята и между храненията на 3-4 часа. Ако преди това огладнеете, има възможност въобще да нямате нужда от допълнително нещо за ядене, а просто да се залъгвате. Изпийте една чаша вода и вижте дали това ще ви засити, ако не – тогава може да потърсите някой малък снак.

Заредете се с протеини

Както най-вероятно сте чували, протеиновата закуска сутрин засища организма и го подготвя за деня най-пълноценно. Затова и когато се чудите какво да хапнете между храненията, се ориентирайте към нещо с по-високо съдържание на протеин. За да е още по-ефективно, добавете сложни въглехидрати като пълнозърнестите храни, за да потиснете глада за възможно най-дълго.

Малки трикове за по-успешна диета

Винаги една крачка напред

Преди да излезете, сложете някаква лека и лесно преносима храна в чантата си, за да сте сигурни, че дори и да нямате достъп до здравословни алтернативи, ще имате нещо, което да засити глада ви. Няколко подходящи алтернативи са ядките, домашните овесени барчета или плодове като банан, който лесно можете да хапнете на крак.

Полезно може да ви се стори и да си планирате предварително всички ястия за деня си. Така ще знаете с какво количество храна разполагате и ще си я разпределите равномерно.

Съсредоточете се върху храненето

Когато започвате да се храните, се фокусирайте само върху това. Не го правете, докато гледате телевизия или преглеждате имейли, или каквото и да е друго нещо, което може да ви разсее.

Седнете спокойно, хапвайте бавно и се наслаждавайте на всяка хапка – така ще се заситите значително по-бързо и няма да преяждате.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни