Как Кели Кларксън се стопи със 17 кг

Певицата демонстрира драстична промяна, която се дължи на новия й начин на хранене

Кели Кларксън е от момичетата, които обичат излишните си килограми и са категорични, че когато са най-дебели, са най-щастливи. Да, обаче, дори тя реши да отслабне!

“Когато съм дебела, аз съм щастлива. Хората си мислят: “О, на нея нещо й става. Та тя напълнява”, а на мен ми се иска да им кажа, че това пресъздава щастието в моя емоционален свят,” сподели преди известно време звездата. Сега обаче тя се раздели с цели 17 кг. И изглежда, че това не се дължи на спорта.

Как Кели Кларксън се стопи със 17 кг

Певицата неведнъж е споделяла, че има по-бавен метаболизъм и именно на това се дължи напълняването й. Изглежда сега е открила тайната и вече знае как да контролира килограмите. Тя споделя, че драматичната й промяна се дължи на една книга – The Plant Paradox: The Hidden Dangers In ‘Healthy Foods’ That Cause Disease And Weight Gain на Стивън Гундридж. Кларксън споделя, че новата диета е толкова ефективна, че дори е успяла да намали проблемите й с щитовидната жлеза.

“Имах автоимунни заболявания и проблеми с щитовидната жлеза, които започнаха през 2006 г. След като прочетох тази книга… може да не работи при вас, но при мен върши страхотна работа. И загубата на теглото е най-малкото. За мен най-важното е, че вече не съм на лекарствата, които пиех преди”, сподели Кели в предаването Today по NBC.

Как Кели Кларксън се стопи със 17 кг

Певицата е категорична, че все още яде някои от любимите си храни като пържено пиле и торта, но сега използва алтернативни съставки като тапиока или бадемово брашно. Но като всичко, и диетата си има недостатък. А Кели не ни го спестява.

“Ще бъда искрена с вас, много е скъпа. Иска ми се правителството наистина да подкрепи човечеството в тази насока, защото е наистина много трудно. Моето семейство можеше да си го позволи. А режимът ми помогна толкова много относно здравето. Моето автоимунно заболяване просто изчезна и освен това съм със 17 кг по-малко.”

Как Кели Кларксън се стопи със 17 кг

В книгата се обяснява как глутена и растителните бактерии, наречени лектини, намиращи се в здравословни храни като зърнените храни, боб, ядки, плодове и зеленчуци, причиняват възпалителни реакции в организма, които могат да доведат до заболяване и повишаване на теглото. 

Някои от простите трикове, които може да приложим според изданието, е да белим зеленчуците и плодовете. Гундридж споделя, че лектините се концентрират в листата, кората и семената на растенията. Друг основен момент е да го консумираме, само когато са в сезон. Друг съвет, който противоречи на повечето здравословни съвети, които често получаваме, е да залагаме на белия ориз, а не на кафявия. Причината? Той е по-лесно смилаем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни