Здраве & Фитнес : Диети16 АВГУСТ 2018

Как да разберем, че тялото ни има нужда от спешен детокс

Спрете алкохола, намалете сладкото и пийте много вода

Когато огранизмът ни се пренасити с токсини, можем да изпитаме стрес и дори да променим държането си на подсъзнателно ниво.

Натрупването на токсини в тялото се случва, колкото и да се стараем да избегнем този процес. Отровите идват от пушенето, пиенето и яденето на преработени храни.

Но как да разберем дали имаме спешна нужда от изчистване на тялото? Тук сме събрали четирите основни признака, които ще ви подскажат това:

Събуждате се изморени

Ако всяка нощ получавате препоръчителната дневна доза сън от 7-8 часа и се събуждате изморени, то токсините може да са виновни за това. Когато тялото ви има излишък от отрови, то работи усилено в опита си да ги премахне възможно най-бързо. Това от своя страна неизменно води до намалена енергия на сутринта, защото през нощта организмът ни е работил, вместо да отпочине.

Детокс режимът на Деми, Бионсе и Гуинет

Наддавате тегло

Една здравословна диета и редовните упражнения са достатъчни, за да отслабне един здрав организъм. Ако все пак вие не само не отслабвате, но дори и наддавате, това може да бъде в резултат на хормонален дисбаланс, причинен от наличието на твърде много токсини в тялото.

Как да разберем, че тялото ни има нужда от спешен детокс

Как да предотвратим задържането на вода

Имате лош дъх

Ежедневното миене на зъбите е основният начин да поддържате на зъбите здрави. Ако въпреки това имате лош дъх, то най-вероятно тялото ви задържа токсини. Той може да се дължи на това, че черният дроб не е в състояние успешно да се отърве от всички отрови. Лошият дъх може да бъде знак и за различни други здравни проблеми.

Не преработвате храната

Когато тялото ви е натрупало токсини, може да бъде много трудно за храносмилателната система и за други вътрешни органи да функционират правилно. Най-вероятно вие имате проблем с изхвърлянето на преработената храна от тялото си, което води до отслабване на имунната система. Освен това, ако тези симптоми остават незабелязани, или нелекувани за прекалено дълго време може да доведе до постоянна умора и общо увреждане.

Как да се прочистите най-добре?

Ако сте забелязали някои от симптомите по-горе, тогава би било добра идея да започнете режим за детокс. За начало, спрете консумацията на алкохол, за да се възстанови правилното функциониране на черния дроб. Включете в менюто си храни като авокадо, моркови, грейпфрут, зелен чай. Освен това се уверете, че тренирате редовно, както и че ежедневно пиете по много вода – поне 2 л.

Рестартирайте метаболизма с тридневен детокс

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.