Здраве & Фитнес : Диети07 АВГУСТ 2019

Гарантирано отслабване за една седмица

Фокусирайте се върху това да подобрите храносмилането и тонуса си, приемайте достатъчно протеини + още съвети:

Ако искате само за няколко дни да подобрите формата си, това не е невъзможно. Без да очакваме чудеса, можем да намалим задържането на вода, да стегнем лето мускулите и да намалим подуването на корема.

Фокусирайте се върху протеините

Като за начало, започнете да ядете повече. И под повече имаме предвид повече протеини. Има безброй  изследвания, които посочват, че увеличената доза протеини се свързва с намаляването на ензима грелин в организма, който предизвиква завишен апетит.

Както с всичко останало обаче, балансът е от ключово значение. Ако и досегашният ви режим се е състоял от голямо количество протеини, то увеличаването им няма да доведе до желаните резултати.

На първо място изчислете какво количество калории трябва да приемате на ден, за да можете да губите тегло, а след това да сметнете колко от тези калории трябва да са от протеини, въглехидрати и мазнини. Диетата Аткинс например, любима на звезди като Ким Кардашиян, е с високо ниво на протеини и ниско на въглехидрати, затова резултатите от нея стават видими за кратко време.

montela-diatrofi-default-600x600

Дайте начален тласък на диетата си

В повечето режими ви съветват да хапвате моркови или други видове сурови плодове между основните хранения, но за да се справите с подуването на стомаха трябва да избягвате точно тях. Диетологът Сара Маклин обяснява: „Суровите зеленчуци съдържат целулоза и се разграждат по-трудно от организма. Затова е по-добре да ги консумирате приготвени на пара или печени.“

Справете се с глада за вредни храни

Всички имаме своите моменти, в които ни се хапва нещо сладко, тестено и като цяло нездравословно. Едно любопитно изследване твърди, че можем да се справим с този глад, като си кажем, че ще хапнем от тези храни, но по-късно. Отлагането във времето ни кара изобщо да забравим за шоколада или пицата, или поне ни кара да ядем по-малко, когато се доберем до тях.

Премислете здравословните храни

Не само целулозата в зеленчуците предизвиква подуване. Същото се отнася и за фруктозата в плодовете например. За някои хора е по-трудно да преработват плодовете, които ферментират в организма ни и предизвикват газове. Това обаче не значи, че не трябва да ги консумирате, дори напротив. Но ако ви предстои събитие, на което трябва да изглеждате добре и стомахът ви да е плосък, то пропуснете плодовете и се запасете с дневната си доза витамини от сготвените зеленчуци.

grigoroi-kai-apotelesmatikoi-koiliakoi-def-600x600

Яжте въглехидрати след  17 h.

Да, прочетохте правилно! Със сигурност сте чували теорията, че тестеното и сладкото трябва да се консумират сутрин или до 14 h., за да може тялото ни да ги преработи до вечерта. Джоди Брандман, диетолог, препоръчва да премахнете захарта и въглехидратите от дневното си меню. Според нея, протеините, полезните мазнини, плодовете и зеленчуците трябва да се ядат през деня, а въглехидратите вечер. По този начин ще балансирате нивото на кръвната захар и ще се отървете от бактерията, предизвикваща подуване.

Планирайте тренировките си

За да можете да извлечете максимална полза от седмичните тренировки, трябва да ги планирате предварително. Планът на Майк Матю, автор на книгата “По-слаби, по-стройни, по-силни”, е следният:

От три до пет тренировки с вдигане на тежести седмично

Две или три кардио тренировки, с продължение от 25 минути

Две или три разходки, с продължение от 30-45 минути

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни