4 важни момента във всяка успешна диета

Експертите съветват да не мислите за диетата… като за диета!

Когато започвате диета, не мислете за нея като за нещо, което трябва да изтърпите 1-2 месеца.

Спазвайте тези четири правила, за да има диетата ви успех – това означава да свалите килограми, без да навредите на организма си.

1. Забравете понятието “диета”
Целта ви трябва да бъде плавна промяна в навиците на хранене. Преминете към здравословен режим, към който да се придържате по принцип, вместо да се изтезавате с глад, стискайки зъби и чакайки диетата да приключи, за да се върнете пак към мазното и сладкото.

2. Вземете мерки срещу стреса
Прекомерното ежедневно напрежение е сериозен фактор за напълняването. Изумително голям брой хора с наднормено тегло преяждат от стрес и от там идва проблемът им. Така че когато осъзнаете, че се нуждаете от отслабване, вземете сериозни мерки за това да се разтоварвате психически. Правете лека гимнастика, разхождайте се сред природата, виждайте се по-често с приятели, четете.

3. Не излизайте на пазар без списък
Придържайте се към предварителен план, когато отивате в супермаркета. Вземете месо, зеленчуци, сирене, кисело мляко, пълнозърнести продукти, много плодове и зеленчуци и подминете щандовете с вредни пакетирани храни. И никога не пазарувайте гладни.

4. Недейте да се теглите всеки ден
Вманичаването по това какво показва кантарът е абсолютно ненужно. Теглото ни варира в рамките на едно денонощие, освен това може да сваляме на тегло от загуба на вода или мускулна маса. Следете за това как се усещате в тялото си, имате ли енергия, увеличава ли се мускулният ви тонус, как ви стоят дрехите. Това са много по-важни показатели от числото на кантара.

Най-добрият начин да отслабнем за лятото

Добрите навици на семейство Мидълтън

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.