Здраве & Фитнес : Диети02 НОЕМВРИ 2020

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Които ще ви помогнат и в борбата с килограмите

Офисът – мястото, на което е най-трудно да устоите на бонбоните, десертите и вредните храни.

На работното място обикновено идваме неподготвени и е много вероятно да се подведете от колегите си, които в следобедните часове посягат към нездравословните снакове в търсене на енергия или бягство от сънливостта.

Пригответе си вкусна закуска, която можете да хапвате в офиса

Въпреки това, има няколко начина или по-скоро хитринки, които ще ви помогнат да поддържате режима или диетата си, и така да запазите килограмите си. Ето и кои са те:

Сварените яйца

Два броя от тях, в комбинация с един плод, представляват перфектната закуска, балансирана от към фибри и протеини. Проблемът е, че не всяка сутрин ви остава време да ги приготвите, затова нашият съвет е да се заемете с варенето им още през уикенда. Твърдо сварените яйца имат срок на годност 1 седмица, така че спокойно може да си приготвите количество, достатъчно за всички работни дни.

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Здравословните снакове – на порции

За да не се оправдавате, че сте забравили да си купите сурови ядки или плодове и съответно да посегнете към шоколада и чипса, най-добре е да си набавите по-големи количества. Така ядките например, излизат далеч по-евтино, от колкото ако ги купувате на отделни пакети. След като сте се запасили със здравословни снакове, нарежете и/или разпределете ги в пакетчета и кутии, за да сте сигурни, че поне за 2-3 дни ще имате под ръка нещо полезно в офиса.

Направете работното си място по-комфортно и здравословно

Подгответе зеленчуците

Ако предварително си нарежете зеленчуците – моркови, целина, чушка, краставица и каквото друго предпочитате, така ще избегнете моментите на прегладняване, когато посягате към солетите, крекерите или друга нездравословна храна. И тях също може да подготвите в кутии или просто да държите на близо, за кризисни случаи, а най-добре да ги сложите на видно място в хладилника в офиса, за да са първото, което виждате, когато го отворите.

Бонус: Открийте колега, който също да се храни по-здравословно или в момента е на някаква диета и си говорете по-често с нея/него. Така ще запазите и мотивацията си в офиса, а и може да размените някой по-хелти снак.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни