Здраве & Фитнес : Диети07 ЯНУАРИ 2022

12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни завинаги

Нашият годишен план, който ни гарантира един нов начин на живот

Сега е точното време да си поставим нови цели и да вземем важни решения. А най-важните трябва да са свързани с нас самите, със здравето и щастието ни.

Не си мислете, че ще ви предложим някоя диета с глад и изтощителни тренировки, които ще ви гарантират бързи резултати. Психолозите и диетолозите са категорични, че постепенните промени в ежедневието са тези, които няма да ни затормозят психически и физически, а крайният резултат ще бъде бодър дух в едно здраво, подмладено и преобразено тяло.

Ако и вашата основна цел през новата година е да промените трайно хранителните си навици, то следният план е съвсем реалистичен, лесен и с гарантиран успех. И най-важното – той е изключително лесен за постигане! Всеки месец трябва да си поставяте определена цел, която да следвате и в края на годината вече ще имате един съвсем различен начин на хранене.

Януари

Целта за този месец е да започнете да пиете повече вода. Няма да ви казваме какви са ползите от нея. Сигурни сме, че всички сте наясно с тях.

12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни завинаги

Февруари

Заменете всички преработени нишестени храни (бял хляб, ориз, макаронени изделия и др.) с пълнозърнести продукти.

Март

Намалете и дори спрете консумацията на безалкохолни напитки. Да, дори диетичните!

Април

Опитвайте нови вкусове. Всяка сутрин си приготвяйте здравословни закуски. Смело експериментирайте, за да откриете това, което най-много ви допада. Хапвайте овесени ядки, комбинирайте с бадемово мляко, авокадо, фъстъчено масло, тахан, сушени плодове и т.н.

12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни завинаги

Май

Добавете повече зеленчуци в ежедневното си меню. Хапвайте повече салати и постни ястия.

Юни

През този месец започнете да похапвате повече плодове. Най-добре сутрин. Не ги приемайте с друга храна или като десерт, тъй като те не се разграждат правилно, ако не се ядат самостоятелно.

Юли

Спрете с консумацията на консервирани и пакетирани продукти. Зачеркнете от менюто си колбасите. Световната здравна организация предупреждава, че те са фактор, който дори може да причини рак.

Август

Основната ви цел за този месец е да намалите приема на сол. Използвайте сол само за готвене и избягвайте да добавяте, докато се храните.

 

Септември

Разделете храненето си на пет малки ястия през целия ден. За закуска приемайте нещо здравословно, пълнозърнесто и питателно, за обяд и вечеря заложете на протеини с много зеленчуци. Нека малките ви закуски между обяда и вечерята да са от плод или сурови ядки.

12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни завинаги

Октомври

Наложете си да консумирате максимум 150 грама червено месо в седмицата. Ако успеете да го намалите до веднъж в месеца, още по-добре.

Ноември

Тук идва моментът да намалите захарта. А плодовете хапвайте само до късния следобед.

Декември

Година по-късно, диетата ви вече се е променила драстично, но към по-добро и вие със сигурност вече може да се похвалите с едно променено и по-здраво тяло. Това е месецът, в който да си направите равносметка какво още може да постигнете през следващата година.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.