Бъди розова светлина за живота

На 25 септември София ще бъде домакин на Race For The Cure 2022.

Четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърда – Race for the Cure 2022 ще събере стотици в Южен парк на 25 септември.

На прага на Световния месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

“Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение”, коментира д-р Полина Лъжанска, основател на CancerCare.bg. “В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го направят индивидуално или отборно. Регистрацията за участие се случва на сайта www.raceforthecure.bg. Не е необходимо да сте маратонец в топ форма, за да станете част от инициативата. Вашите регистрации са директни дарения за следващата кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда“, добавя Лъжанска.

Race For The Cure 2022

През последните две години, въпреки ограниченията за масови спортни прояви заради  COVID-19, десетки хиляди се включиха във виртуалния Race for the Cure и тичаха или се разхождаха в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. Събраните към момента средства от регистрации бяха инвестирани в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и в кампании за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в 17 града в България.

Сумата от Race for the Cure 2022 ще бъдe използвана за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. До момента, чрез двете кампании са прегледани над 2000 жени.

Можете да се регистрирате като индивидуален участник или да поканите семейството си, приятели, колеги, познати и да го регистрирате като вашия отбор на подкрепата. Регистрацията не ви задължава да застанете на старта в София, но помага директно за осигуряването на повече безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.

Нека заедно застанем на старта в подкрепа на жените в България! Регистрирайте се тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ & ФИТНЕС

Време е за следпразничен детокс
Здраве & Фитнес05 ЯНУАРИ 2023

Време е за следпразничен детокс

А ето как да го постигнем.

Как да се насладим на коледните сладки без да напълняваме?
Здраве & Фитнес16 ДЕКЕМВРИ 2022

Как да се насладим на коледните сладки без да напълняваме?

Традиционно всяка година по това време масата се украсява с множество сладкиши.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.