Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите

Мъжете, които вземат участие в домакинската работа, получават повече секс от жените си. Тези и още съвети от психолози ви споделяме днес!

Те са резултат от проучвания за това какво прави едни дългогодишни отношения щастливи. И отговорите са успокояващо простички! Оказва се, че дори малко гушкане може да направи връзката много по-щастлива. Както и това, че не е задължително караниците да представляват заплаха за отношенията.

Мъжете трябва да вършат къщна работа

Ние, дамите, нямаме нужда да ни убеждават в това. Но господата си струва да го прочетат: тези, които помагат вкъщи, получават секс по-често. Проучване на Университета в Алберта от 2015-а доказва, че двойките, които си поделят домашните задължения, по-често правят любов.

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

Щастието в любовта не е толкова трудно

Honeymoon-фазата може да се окаже мит

Тоест, не е задължително двойките да са най-щастливи в началото. След което романтиката постепенно да започне да се топи. Изследователи от Австралийския център по качество на живот твърдят, че двойките са най-щастливи след първата година от брака.

Повечето двойки започват да ходят на терапия след първите шест години от брака. Но е много по-добре да започнем по-рано

Психолозите категорично съветват да търсим помощ не само тогава, когато сме изправени пред сериозна криза и сме започнали да мислим за край на връзката. Реалността е, че дори най-стабилните отношения в даден момент ще се сблъскат със сериозни проблеми. Но двойките, които посещават психолог от по-ранен етап (най-добре още когато връзката започне да става сериозна), са по-добре подготвени да се справят.

Сарказмът и пренебрежението са отрова

Саркастичните шеги и презрителните забележки са сред най-ясните предвестници на развода. Психологът Джон Готман е посветил 30 години да изучава типовете поведение, които водят до краха на любовта. Той ги нарича “четиримата конници на апокалипсиса”: презрението е най-лошият от тях, следвано от критицизъм, защитни реакции и емоционално изолиране на партньора.

Гушкането е полезно във всякакви количества

Щастието в любовта не е толкова трудно
В Университета в Торонто са стигнали до извода, че дори малко, но редовно гушкане повишава нивата на сексуално и емоционалнао удовлетворение във връзката.

Лош знак е, ако отрано започнете да спорите за пари

Това се оказва също един от ранните предвестници на развода. Затова ни съветват да говорим открито за това какви са приоритетите ни по отношение на финансите. Как разпределяме бюджета си, разумни и спестовни ли сме, или се носим по течението? Какво е отношението ни към импулсивните покупки? Имаме ли дългове? Такива разговори изобщо не са “секси” и в ранната фаза на връзката, когато пеперудите в стомаха пърхат, най-малко ни се повдигат въпроси като тези. Но ако ги оставим неизяснени, това може да ни коства връзката.

Караниците (по малко) са полезни за връзката

Не приемайте всеки спор като знак, че отношенията куцат. В поносими количества, караниците са нормална част от всяка връзка. Приемете ги като шанс да изгладите дребните проблеми и неясноти, които неизменно възмикват между двама души. Важното е не да не спорите, а как го правите. Прочетете още: Как да спорим, без да разрушим връзката си

Щастието в любовта не е толкова трудно
Бракът е полезен за сърцето

Преди години се смяташе, че бракът е полезен най-вече за мъжете. Според по-нови проучвания обаче, и двата пола се радват на по-добро сърдечно здраве, когато са в сериозна връзка. Причината е, че по-силните семейни връзки и емоционалната подкрепа от страна на близките регулират нормалното кръвно налягане и подобряват работата на сърцето.

Интелигентните мъже са по-склонни да сключат брак

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...