Как да подобрим сексуалния си живот на всяка възраст

Във всеки период от живота ни можем да направим нещо различно, за да подобрим връзката и секса с партньора

Както характерът ни се променя, така и предпочитанията и нуждите ни в секса не остават същите през годините.

Навярно на всеки е ясно, че няма как сексът на 20 да не се различава от сексуалния ни живот на 40. Затова и след като асоциацията “Reproductive Health Professionals” проведоха проучване за нуждите в секса на жените от различни възрастови групи, създадоха т.нар. гайд за секса на всяка възраст. Вижте какво препоръчват те:

Какво трябва да знаем за секса на 20:

Това е времето от живота ни, когато повечето от нас тепърва започват да откриват желанията и нуждите си в секса. Всичко още е донякъде непознато и неочаквано, затова лесно може да се впуснем в безразсъдни решения.

Проучванията показват, че най-много заразявания с болести, които се предават по полов път, се появяват точно в тези години. Важно е да знаем как да водим безопасен полов живот и сега е времето да се обучим по темата.

Как да подобрим сексуалния си живот на всяка възраст

Най-важният съвет, който можете да получите на тези години, е да не се страхувате да питате. Когато чувствате, че не сте достатъчно информирани по даден въпрос, направете всичко нужно да разберете повече. Важно е и да водим добра комуникация с партньора си – кажете му какво харесвате, какво очаквате и изслушайте какво е неговото мнение. Разговорите за секс не трябва да са неудобни и притеснителни, а напротив – те подобряват преживяването и в дългосрочен план ще се радвате, че сте ги провели.

Какво означава сексуално лицемерие?

Всичко за секса на 30:

Много жени посочват, че точно в тази възраст сексът за тях е най-задоволяващ. Тогава вече знаем какво харесваме, какво искаме и с кого го искаме. Едновременно с това, познаваме тялото си достатъчно добре, за да го и получим.

Как да подобрим сексуалния си живот на всяка възраст

За да подобрим цялостно сексуалния си живот в тази възраст, е добра идея да работим върху себе си. Проучването показва, че значителен брой жени на 30 изпитват проблеми със самочувствието си и не се чувстват толкова красиви като на 20. Затова се фокусирайте върху здравословния начин на живот и тренировките, защото те могат значително да подобрят мнението ни за самите нас, а следователно и сексуалния живот. (Ето и кои тренировки подобряват секса: Спортувайте за супер секс)

На тази възраст, повечето жени се замислят и за деца. Затова се опитайте да се вслушвате повече в тялото си – ако има резки промени в начина, по който се чувствате, веднага се свържете с доктор. Потърсете и други начини да подобрите здравето си и посещавайте по-често специалисти по въпроса.

Сексът след 40 и нагоре:

Половият ни живот след тази възраст се изменя поради промените, които възникват в тялото ни. Всяка жена се сблъсква с хормоналните проблеми по различно време от живота си, но обикновено това се случва в тази възраст. Това обаче никак не означава, че сексуалните ни навици трябва да се изменят толкова много. Вслушвайте се в тялото си и не оставяйте и нуждите му настрана.

Как да подобрим сексуалния си живот на всяка възраст

За да подобрите сексуалния си живот на тези години, е добра идея да инвестирате повече време в предиграта, защото, според проучванията, с времето жените се наслаждават повече на моментите, които водят до секса. Говорете с партньора си за промяната в нуждите ви и му обяснете какво бихте искали да се случи между вас.

Връзката между секса и любимия ни стил музика

Освен това важен фактор е и стресът. Отделяйте си достатъчно време за себе си, така че да успокоите съзнанието си. Това значително ще промени либидото ви и ще подобри изцяло сексуалния ви живот.

Тайните за секса от щастливите двойки

Какво жените не знаят за секса… според мъжете

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...