Психология : Връзки & секс23 ОКТОМВРИ 2019

4 неща за секса след 35, които никой не ви казва

И как промените в телата ни влияят на либидото

Как промените в тялото на една жена след 35 влияят на сексуалния й живот?

Ако този въпрос не ви вълнува сега, то със сигурност ще ви вълнува след 10 години. Много жени смятат, че сексът остава един и същ чак до менопаузата, но всъщност основните промени започват още в средата на 30-те години. Това обаче не трябва да ви плаши – както всичко останало, и този период от живота има своите добри и лоши страни.

Сексуалният пик не е гарантиран 

Почти всички сме чували, че жените достигат пик в своята сексуалност чак след 30-тата си година и той продължава до 40-тата, и това наистина е така, само че не за всички жени.
“Много дами се изненадват, когато чуят, че тестостеронът, хормонът на страстта, в телата им започва да намалява още от 20-тата им година,” казва д-р Леа С. Милхистър, директор на програма за сексуалността на жените в Stanford Health Care.

“При повечето жени нивото на тестостерон пада с до 50% между 20-тата и 50-тата им годишнина.” Друга причина е стресът, който след 30-тата година е по-интензивен, благодарение на съчетанието от работа, семейство, деца, роднини, приятели и други. Жените, за разлика от мъжете, се влияят много повече от външни фактори, а когато живот им стане прекалено натоварен, либидото често спада.

4 things 2

Причината може да се крие и другаде
Промените в нивата на хормоните не са единственият причинител на понижаването на либидото с годините. Изборът на контрацептивен метод също играе важна роля. Според статистиката, над 75% от жените на възраст между 40-44 години използват някакъв вид контрацепция. Процентът е 69% при дамите между 30-34 и 58 за тези от 20 до 24 години.

Ако методът, който сте избрали, е противозачатъчни хапчета, търсете вината отново в тестостерона. Принципът на хапчето е да предотвратява овулацията, а с това намаляват и нивата на хормона в тялото. Друг страничен ефект е възникването на сухота при секс, което може да направи акта неприятен за дамите, но този проблем има едно просто решение – лубрикант или хапчета.

Количеството не е равно на качеството

Обикновено достигайки такава възраст и мъжете, и жените спират да мислят за това по колко секс трябва да правят на седмица. Според скорошно проучване, двойките, които правят секс веднъж на седем дни дори са по-щастливи. Учените анализирали данни на повече от 30 000 души и открили, че повечето секс не се равнява на по-здрава връзка, макар отсъствието на такъв (по-рядко от веднъж на седмица) да води до незадоволеност и в душевен, и във физически план.

Ето защо не трябва да се притеснявате от факта, че с годините количеството секс намалява, тъй като може би по-малкото любовни ласки ще са ви напълно достатъчни.

Кулминацията не е толкова далеч, колкото очаквате

Ново проучване американски учени сочи, че с годините жените започват да достигат до оргазъм много по-лесно. Ако се чудите защо, отговорът е много прост – до този период в живота си вече сте натрупали достатъчно опит и знаете как да го постигнете.

4 зодиакални двойки, които стават за секс, но не и за любов

При мъжете процесът е по-скоро физически, докато жените изпитват удоволствие от секса най-вече с мозъка си. В 20-те си години много дами се фокусират върху самия акт и търсят ключа към оргазмите в него, но до 30 жените разбират, че комбинацията от докосване и мисъл е тази, която ще ти отведе до самия край.

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Съвети за връзките от авторката на “Сексът и градът”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...