Когато една жена каже, че не иска да има деца

Безпрецедентно 30-годишно проучване хвърля нова светлина върху решението на много млади жени никога да нямат свои биологични наследници

Ако чуете жена да казва, че не иска да има деца, какво бихте отговорили?

Повечето хора няма да приемат тези думи сериозно. И ще отговорят, че с времето това задължително ще сте промени, а биологическият часовник ще си свърши работата.

Дали обаче младите жени, които не искат деца, рано или късно променят нагласата си? Или в действителност знаят какво говорят и отстояват решението до края на живота си?

Оказва се, че повечето жени си остават на това мнение и така и не стават майки. Откритието е на американски учени, които са провели безпрецедентно проучване в период от над 30 години. Те са интервюирали 4 500 жени, родени между 1957-ма и 1965-а.

Три неща показват бъдещето на всяка връзка

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Жените без съпруг и без деца са най-щастливи?

Всяка от жените през годините е била интервюирана общо 19 пъти, за да може учените да проследят как се променя нагласата на всяка една спрямо майчинството.

Те стигнали до извода, че ако на 24 години една жена заяви, че не желае да има деца, то е 4.5 пъти по-вероятно тя наистина да остане без свои биологични деца, в сравнение с жените на същата възраст, желаещи да станат майки.

Когато интервюираните достигнали 40-годишна възраст, шансът да са останали без деца, ако са го били заявили в началото, скача до 7 пъти повече в сравнение с пожелалите да станат майки.

Проучването е първото по рода си с подобен мащаб и първото, което реално дава отговор на въпроса: Знаят ли тези жени какво говорят всъщност и това истински осъзнато намерение ли е? Според психолозите, оказва се, че отговорът е да.

“Сега не е моментът да имаме дете”

Когато една жена каже, че не иска да има деца

Напълно възможно е нежеланието да имат биологични деца да доведе до липса на такива.

От групата на жените, които на 46-годишна възраст били останали без деца, 51% от самото начало са имали колебания. Само 2% от самото начало са били твърдо против децата. И 46% отлагали майчинството, докато в някакъв момент взели решение да се откажат окончателно.

Мама е слаба (работа)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета
Семейство28 СЕПТЕМВРИ 2021

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета

Най-важният урок - погрижете се първо за себе си, защото щастливата майка възпитава щастливи деца

Храните, които са забранени през лятото
Семейство30 АПРИЛ 2021

Семейните вечери помагат както за развитието на децата, така и за щастието на възрастните

Проучванията доказват, че хората, които се хранят с близките си често, живеят по-дълго

Празнично щастие в домовете на звездите
Семейство05 АПРИЛ 2021

Празнично щастие в домовете на звездите

Надникваме в семейната идилия на Виктория и Дейвид Бекъм, Ева Лонгория и Хосе Бастон, Джиджи Хадид и Зейн и още звездни двойки