Мода : #BringTheBloggers08 ОКТОМВРИ 2020

За Руми Илиева няма невъзможни неща

“Постоянството и името са най-важните неща. Работливостта винаги бие мързеливия талант” и още уроци, които научихме от Руми

Тя е жената, към която хиляди българки се обръщат, когато искат да отслабнат и да се почувстват самоуверени.

Руми е от онези супержени, които са доказателство, че невъзможни неща наистина няма. Тя е майка, професионален фитнес инструктор, собственик на козметична марка и основател на сайта Fitnes Instruktor, с който редовно ни зарежда с идеи за тренировки и за здравословни ястия.

Самата тя не знае кога успява да съчетае всички неща от ежедневието си, но очевидно го прави сполучливо, защото успехът й продължава да расте с всяка година.

Успяхме да се вмъкнем в графика й два пъти тази седмица – веднъж, за да ни отговори на въпросите, които ще прочетете по-долу, и втори път, за да ви срещнем с нея на Bring The Bloggers Vol. 5.

Руми ще вземе участие в новия ни панел, посветен на фитнес инфлуенсърите – като една от първите такива в България тя има какво да ни сподели за работата си, затова очакваме с нетърпение да чуем съветите й.

За Руми Илиева няма невъзможни неща

Bring The Bloggers Vol. 5: Мястото, гостите и всичко, което да очаквате

Как започва един типичен твой ден?

Когато усетя,  че съм будна, лежа със затворени очи и си казвам наум “Днес ще е прекрасен ден“, после ставам и първо изпивам чаша вода, докато си правя едно мъничко кафенце. Обичам да започвам деня си с работа, тогава съм най-творчески настроена.

А как завършва?

В леглото: чета, а после със затворени очи благодаря за няколко неща, хора, случки, това ме кара да се чувствам щастлива и в равновесие. Преди да заспя, изчиствам ума си от мисли и се рея, така най-бързо заспивам.

Прекрасни ❤ последните години навсякъде около нас се говори за оптимизация на времето, вършене на няколко неща…

Geplaatst door Fitnesinstruktor.com op Maandag 31 augustus 2020

Развиваш собствена марка за козметика – кои са най-добрите три съвета за красива кожа, които си научила в работата си в тази сфера?

Започни с грижата за кожата рано, преди да се появят бръчки и проблеми. Най-късно на 30 трябва да полагаш и сутрешна, и вечерна грижа за кожата. Най-оптималното е още на 20 да използваш хидратиращ крем и нежен почистващ продукт.

Бъди постоянна, даже и да не виждаш ефект веднага. Постоянството е супер важно, защото кожата се променя малко по малко и за няколко месеца може значително да се подобри видът й.

Спи достатъчно, поне 7 часа на вечер, а ако можеш – спи и повече. Когато се роди синът ми, от недоспиване + спиране на редовната грижа за кожата ми, един ден открих, че изглеждам изведнъж поне +7 години. С козметиката ги намалих на само +3. Сънят е много важен за начина, по който изглеждаме и функционираме.

Имаш опит в маркетинга. Как това ти помага в работата ти като инфлуенсър?

Маркетингът е половината от работата ми. До преди 2 години четях, колкото за фитнес и хранене, толкова и за маркетинг. От 2 години имам маркетинг специалист в екипа и работя с рекламна агенция. Радвам се, че дойде този етап, защото имам повече време за любимите ми хранене, фитнес и козметика.

Преди да станеш популярна в България, си започнала със сайт на английски език. Как се различава аудиторията тук от тази в чужбина?

В чужбина, ако нещо не ги интересува или не им харесва, те подминават. В България ще ти казват редовно, че нещо не им харесва. В чужбина повече хора вярват, че са ценни и заслужават персонална програма. В България много хора не се ценят и не смятат, че заслужават качествени услуги.

View this post on Instagram

Прекрасни ❤ животът на 45 е страхотен 🙃 Днес споделям моите 5 ритуала как да се чувстваме красиви (не само външно), ценени, уверени. Смятам, че е много важно да се стремим към най-добрата версия на самите нас. Аз го правя непрекъснато. Развитието е това тайно оръжие, което кара човечеството да върви напред. Споделяйте в коментарите вашите съвети 🙂 Нека помогнем всяка Прекрасна на разкрие пълния си потенциал! ▫ Да си поговорим по женски за самочувствието, защо е важно да ценим себе си и как да се чувстваме красиви. От опита ми с хиляди жени, знам, че красотата няма точна дефиниция. Не винаги точните килограми, плоското коремче, секси роклята, гримираното лице, ни карат да се чувстваме красиви. В работата ми съм срещала изключителни жени, които не се чувстват удовлетворени от тялото си и искат да го променят. Смятат, че тази промяна ще ги направи красиви. Увереността, че сме Прекрасни не идва от някой друг или от определени килограми, а е въпрос на работа със самите нас. ▫ Ето моите 5 съвета, които ще те накрат да се чувстваш Прекрасна, каквато си 💃 Моето виждане е, че всяка една от нас е красива, притежава специални качества, които ни правят неповторими на тази земя. Понякога се чувстваме неуверени, несигурни, но това не е свързано с общоприетото виждане за красотата. Това е вътрешно чувство, което знам как да прогониш. ▫ 1. Всеки ден намирай време за медитация. Това е съвет, който аз самата също бях спряла да следвам и ми се отрази 😕 Добре е да започваш деня си с медитация. Тя е много мощна практика, която ще те накара да се чувстваш страхотно, да изпитваш благодарност и задоволство. Отделяй 10 минути всяка сутрин, преди всички вкъщи да са се събудили, в които да се изключиш напълно от всичко, абсолютно всичко. Това е време, в което изпадаш в безтегловност, зареждаш се и след това чувстваш лекота, спокойствие, вътрешен мир. ▫ 2. Всеки ден избирай каква храна вкарваш в тялото си. Твоето тяло е твоят храм. То заслужава истинска храна, която ти носи ценни вещества, зарежда те с енергия, дава ти сили да се справяш с предизвикателствата и да се радваш на живота. Тялото ти има нужда от истинско гориво, защо да го зареждаш с преработена храна. Продължава ⬇️

A post shared by Rumi Ilieva (@rumfit) on

Ти създаваш тренировки за жени, които предпочитат да тренират вкъщи,  много преди да стане модерно. Усети ли някаква разлика по време на пандемията откъм ангажираността на последователите си?

По време на пандемията дойдоха много нови последователи, които не бяха тренирали вкъщи до този момент. Бяха много изненадани, че е ефективно и че ги натоварва дори повече от тренировка във фитнес залата. Не че във фитнес залата са лесни тренировките, но ако тренират без треньор, който да им задава подходящото за тях темпо, да ги гони, да им поставя високи цели, то тренировката им не е високоинтензивна и не ги вади от зоната на комфорт. Когато тренират с мен вкъщи, аз задавам темпото, бройките, упражненията и още на втората минута са потни и извън зоната си на комфорт. За 20 минути вършат повече работа отколкото за 1 час в залата. Съвсем различно е да тренират с треньор, който за почивка им дава упражнение от друга мускулна група или подскоци, вместо да се разхождат незнайно колко време из фитнеса. Пак да кажа, фитнес залите са супер за тренировка, въпросът е какво правиш в тях – шляеш се или тренираш синтезирано.

Едно очевидно клише – как съчетаваш работата по блога и социалните медии и ангажираността си с козметичната марка с личния си живот?

Не знам как ги съчетавам. Тествам правила, да видя кое работи и кое не. Примерно да не работя уикенда. Но пък тихите съботни сутрини, докато всички още спят, съм в стихията си: това е моето творческо време. По-скоро за мен работи да си планирам в календара времето със семейството и удоволствията за мен самата. Всичко, което е в календара, ми се случва.

През всичките 10 години, в които тренираш редовно, колко дълго е продължила най-голямата ти почивка от тренировките?

Малко над месец заради травма. Всяка година правя 2-3 почивки по 1 седмица съвсем съзнателно. Почивката е част от тренировъчния цикъл.

View this post on Instagram

Прекрасни ❤ последните 1-2 седмици всеки ден получавам запитвания дали мога да предложа подходящи упражнения за гръб и изправена стойка. Заради възникналата в световен мащаб ситуация, много хора започнаха да работят вкъщи и още дълго време голяма част няма да се връщат в офиса. А вкъщи обикновено не разполагаме с удобни стол и бюро. Седенето на стол по 8 часа на ден обикновено води до болежки в гърба, а какво остава на неудобен стол. Много пъти съм споделяла, че тренировките, които снимам искам да имат цялостна полза за здравето и формата на всички нас. Целта е не просто да изваем тяло, но и да го развиваме балансирано. В почти всяка тренировка включвам упражнения за гръб, който е голяма мускулна група и има нужда от сериозно натоварване. И понеже в домашни условия не разполагаме с набор от различни тежести, използвам следния трик: изпълнявам гребане само с 10 кг в ръка , но 2-3 серии по 20 повтрения са 400-600 вдигнати килограма, при това неусетно 😉 А за изправена стойка правим различни упражнения, някои от които съм снимала тук в тази тренировка: https://bit.ly/2BivCx5 Ако имаш болежки в гърба, може да я правиш всеки ден, дори само по няколко повторения от всяко упражнение в началото. Ето още едно видео с упражнения, които ще подействат като балсам на скования ти гръб: https://www.facebook.com/watch/?v=441730399685315 Дай си време с тези упражнения. Ако дълго време си седяла с неправилна стойка, тялото ти е привикнало и сега ще се чувства различно като го караш да промени позицията си. Но, след 10 дни ще видиш разлика в стойката си в огледалото 🙂 Сподели тренировката с всички близки, които работят по цял ден на компютър. Ти правиш ли специални упражнения за стойка? Искаш ли да снимам още такива? Руми

A post shared by Rumi Ilieva (@rumfit) on

Как избираш облеклото си за тренировки – с фокус върху външния вид или практичността?

И двете. Когато се снимам искам да изглеждам добре, колкото и да казвам, че това не е най-важното. Имам неудобни красиви екипи, с които само снимам понякога. Когато не снимам, тренирам с най-удобните ми, за мен удобството е най-важно, ако не съм пред камерата.

Когато не тренираш, каква е типичната ти ежедневна униформа?

Обичам дънки и блуза или рокли. Лятото късите панталонки са ми любими.

Постоянно работиш с много жени на различна възраст и с различни професии. Кое е оправданието, което най-често чуваш затова, че някой не е в добра форма? 

“Нямам време“ – живеем в много динамичен свят и хората често работят повече от 8 часа, а после трябва да разпределят малкото си свободно време между това да сготвят, да тренират, да обърнат внимание на семейството, да четат, да се видят с приятели, да гледат филм… Хората наистина нямат време и това, което им казвам, е, че трябва да се откажат от нещо, за да започнат да тренират и да си приготвят сами качествена храна. Тренировка + да сготвиш си е 1 час на ден. Трябва да спреш да правиш нещо друго, за да освободиш този час. Не може постоянно да добавяш нови дейности и да искаш да ти стига времето, и да се чувстваш добре. Всеки от нас следва сам за себе си да прецени кои са важните неща за него и да им даде приоритет пред останалите.

За Руми Илиева няма невъзможни неща

Някога изпробвала ли си твърде драстични диети? 

Разбира се, кой не е?! Когато бях студентка, съм пробвала да не ям, да пия разхлабителни чайове и други опасни неща. Мисля, че всеки трябва да ги пробва за малко, за да види, че с тях не се получават добри резултати. Лошият опит е отличен учител.

Споделяла си за диагнозата си с автоимунното заболяване Хашимото, както и за ендометриозата, трудно ли е да говориш за такива истински лични неща онлайн и смяташ ли, че това е подобрило връзката ти с последователите ти?

На мен ми е трудно, да. Не обичам да споделям за личния си живот и винаги търся какво лично мога да споделя, защото това помага за връзката с хората. Споделям само неща, които биха помогнали на последователите ми да видят, че и други имат същите проблеми, че и аз съм човек, който също среща трудности и няма всички отговори наготово.

View this post on Instagram

Прекрасни 💗 от 3 месеца имам крампи на бедрото, за които не намерих причината. Сега съм по-добре, но не знам дали е нещо временно. Благодаря на всички, които в предишен пост ми препоръчаха какво да опитам, за да премахна крампите. Може би позитивната енергия, която ми изпратихте да е причина за това че са почти изчезнали 🤞 Предполагам, че има Прекрасни, които не могат да тренират заради ограничения, които имат (болки в стави, мускули). Искам да ви помогна да тренирате все пак. Напишете ми в коментарите какво ви боли и кои движения не можете да правите и аз ще измисля тренировка за вас, без тези ограничаващи движения. ❣Няма начин да няма начин да тренирате и да усещате всички ползи от тренировките! Тренировките ще бъдат заснети с видео и обяснения, така че да се натоварват всички части на тялото, които не болят и могат да се движат. Искам да обърна внимание, че често там където ни боли е симптом, а не причина и трябва да търсите причината и да я отстраните, за да спре болката или дискомфорта. Аз не се отказвам да търся причината при мен. Но 3 месеца вече се боря с това и не мисля да му давам контрол над живота ми. Имах тежки моменти, в които си мислех "Ами, ако никога вече не мога да тренирам, какво ще правя, това е професията ми, която обожавам …" Това са бързи, кратки мисли, които ми минават за части от секундата, и на които не давам да ме контролират. Но е факт, че имам своите моменти на слабост. И тогава един ден си проведох спокоен честен разговор със себе си "Добре, какво правя, ако не мога никога да тренирам като преди, да снимам …" – и си направих списък с неща, които мога да правя. И това да снимам тренировки за различни видове ограничения е една от идеите, които ми донесе спокойствие, че отново ще правя това, което обичам с цялото си сърце 💖 Прекрасна, искам да ти помогна да израснем ментално заедно и знам, че физическите упражнения са страхотен избор, не само за физическа, но и за ментална сила. Напиши ми в коментарите какви физически ограничения имаш и ще измисля тренировка специално за теб. Моля, бъди описателна какво те боли и кои движения не са ти възможни или от кои не се чувстваш добре. Ментално мотивирана, Руми

A post shared by Rumi Ilieva (@rumfit) on

А как избираш какво от личния ти живот да си остане лично и какво да разкриеш?

Личните неща, които споделям трябва да помагат на читателите, иначе са само клюки. Не споделям лични неща за семейството и приятелите ми. Ако разказвам случки с тях, те са обобщени и без имена, за да илюстрирам личен опит или да покажа практическо приложение на нещо.

Какво те научиха последните 10 години?

Постоянството и името са най-важните неща. Работливостта винаги бие мързеливия талант. Без самоуважение няма уважение от другите.

Още от Руми и останалите инфлуенсъри, които поканихме в отбора този път, очаквайте на Bring The Bloggers Vol. 5!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА #BRINGTHEBLOGGERS

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака
#BringTheBloggers04 ОКТОМВРИ 2021

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака

Този уикенд полезните съвети бяха в огромни количества, а споделените усмивки дори повече

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова
#BringTheBloggers30 СЕПТЕМВРИ 2021

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова

Инфлуенсъри в Instagram, неразделни приятелки в реалния живот

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър
#BringTheBloggers28 СЕПТЕМВРИ 2021

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър

Последното издание на блогърската конференция за годината ще се проведе този уикенд

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?
#BringTheBloggers25 СЕПТЕМВРИ 2021

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?

Интервю с жената зад най-известния профил на котка у нас