Уроците, които научихме от “Сексът и градът”

За връзките, за модата, за живота, за приятелите…

Сериалът, който приключи преди цели 10 години, все още е неизчерпаем източник на вдъхновение, що се отнася до мода, връзки и секс.

Кари, Саманта, Миранда и Шарлът ще продължат да бъдат сред най-култовите телевизионни образи още дълго време. Сериалът засегна доста теми табу, разкри какви са истинските разговори между жените, когато става дума за мъже и секс, но и ни показа силата и красотата на женското приятелство.
6 телевизонни сезона и два филма ни поднесоха всичко това със солидна доза хумор. Какво научихме от четирите героини?

Съвети за връзките


Оставете го да ви преследва
Жените, които са влюбени в живота си, уверени са в успеха си и обожават да се срещат и общуват с нови хора, не страдат от нуждата светът им да се върти около някой мъж. Те са също толкова независими и във връзките си и докато вече е ясно, че могат да вземат инициативата в свои ръце, ние трябва да отбележим, че няма нищо лошо в това да оставите мъжът да ви спечели. Докажете му, че си струвате и ако той не направи усилие да ви докаже, че сте специална за него, значи няма място в живота ви. 
Забавете темпото 
Сигурни сме, че началото на една връзка може да ви накара да се чувствате, сякаш ще на влакче на емоциите, не прибързвайте. Може и да не ви се иска да го направите, защото в момента сте като в приказка, но да се виждате абсолютно всеки ден веднага, след като сте се запознали, не е добър избор. Мислите си, че действате рационално, но емоциите ви вземат връх. Запомнете следното: “прекаленото прибързване на ранен етап във връзката обикновено води до изчерпване и искрата помежду ви бързо изстива.”
Уроците, които научихме от "Сексът и градът" 
Намерете точния човек 
Всяка една от нас заслужава да има партньор, а не проект. С други думи, трябва да бъдете с човек, с който имате повече прилики, отколкото разлики, сходни интереси и очаквания от живота, сходни разбирания за връзките и т.н.
 
Предайте се навреме
Понякога на връзките просто не им е писано, дори да вярваме, че има потенциал. Момичетата в сериала доста често се сблъскваха с този проблем. Ако ви се налага да работите усилено за да потръгнат нещата още в самото начало, това може би е знак, че не трябва да си задълбочавате отношенията. 

Знайте границите си 

Уроците, които научихме от "Сексът и градът"
Първият път, в който Кари скъса с Тузара, тя отказа да продължи връзка с него, защото не можеше да се обвърже на емоционално ниво. Чудесен пример за това как да разберем с кои неща просто не можем да се примирим и да ги отстояваме. Така изграждаме уважение към себе си и сме по-уверени, че знаем кои са нещата с които можем да живеем и тези, с които не можем. 
Не пренебрегвайте интуицията на приятелите си
Знаем, че само и единствено вие знаете кое е правилно за вас, но понякога не е зле да приемете съвет от приятел. Възможно е просто да не гледате рационално на нещата, заради розовите очила, през които виждате връзката си. Когато Миранда се опита да посъветва Кари за отношенията ѝ с Александър Петровски не се получи, но накрая приятелката ѝ се оказа адски права.
Ако искате сериозна връзка, намерете си някой, който иска същото
Ако вие сте готови да се обвържете сериозно, а половинката ви просто иска партньор за неангажиращи отношения и не поставя връзката ви на първо място, то този човек не е за вас. Кари имаше същия проблем с Тузара неколкоктратно, с Ейдън ситуацията пък беше наобратно. 
Наслаждавайте се на компанията на другия
Шарлът и Хари са една от най-добрите двойки в сериала именно поради тази причина. Наглед нямащи нищо общо, те съумяха да приемат другия с всички негови странности и да се забавляват заедно, докато уважаваха уникалните черти на другия, просто защото се обичаха толкова силно.

Продължава на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗБОРЪТ НА РЕДАКТОРИТЕ

Десетте правила в дома на Емили Шуман
Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!
Астро съвети06 МАРТ 2018

Това е зодията, която винаги ви къса нервите!

Ето защо не можем да понасяме хората от предходния знак:

Как да намалим стреса само за 5 мин.
Better me14 ЮЛИ 2017

На колко години сте? Внимавайте, ако са 29, 39, 49, 59...

Ставаме склонни към изневяра и депресия

Пълен хороскоп за месец януари
Астро съвети15 ЯНУАРИ 2016

Пълен хороскоп за месец януари

Много любов и страст за Телец и Водолей, нови работни проекти за Близнаци и Риби