Living : Лица18 ДЕКЕМВРИ 2019

На младите им пука за бъдещето на децата

Над 20 младежи и студенти вече подкрепиха важна кауза за българските деца

Всеки един от нас може да бъде супергерой или шампион в очите на децата.

Когато едно дете се чувства уплашено, несигурно и притеснено, то създава образи в съзнанието си по формата на въображаеми приятели, закрилници и супергерои. А това, от което то има нужда е истински закрилник, истински шампион, който да им помага и да ги пази.

Това може да е всеки един от нас – благодарение на УНИЦЕФ и техните “Шампиони за децата” всяко дете може да открие така мечтаната подкрепа в лицето на някой млад човек, зареден с желание да прави добро.

Вече 20 младежи и студенти се включиха в инициативата и се борят за бъдещето на българските деца. Защо го правят? Защото им пука.

На младите им пука за бъдещето на децата

 Най-лесно е да кажем, че това е работа на държавата и да не променим нищо – ако всеки от нас може да подобри с нещо състоянието на тези в нужда – длъжни сме да го направим.“ – коментира Йоанна, когато я попитат защо подкрепя инициативата.

„Ако ви се вършат добрини и мечтаете работата ви да има кауза – кандидатствайте и станете част от екипа на „Шампиони за децата“! Нека заедно подкрепим децата.  Защото ни пука!“ – сподели Михаела.

На младите им пука за бъдещето на децата

Тези младежи не само се чувстват ангажирани по отношение на каузата, но и инвестират в собственото си бъдеще. Започват кариерата си с нещо важно, което им позволява да станат част от глобалния екип на УНИЦЕФ.

Каква е задачата на един шампион? Да привлича повече съмишленици, да търси редовни дарители за общата кауза и да информира с какво всеки може да допринесе към борбата за по-доброто бъдеще. Шампионите се включват в инициатива за набиране на средства чрез метода на директната комуникация (Face-to-Face) и за целта се позиционират на ключови локации в столицата – площади, градски градини и паркове, търговски и бизнес центрове, както и на известни събития.

На младите им пука за бъдещето на децата

Сега активни локации са: ИКЕА, Сердика Мол, София Мол.

Как да разпознаете младежите от “Шампионите за децата”? Те се отличават с брандирани екипи с логото на организацията и винаги носят бадж за идентификация и контакти на УНИЦЕФ.

Как да станете шампион и вие? Ако и вие се вълнувате от бъдещето на децата на България, можете да кандидатствате на адрес: https://www.jobs.bg/job/5131019

Кои вече подкрепиха инициативата? Певиците Михаела Маринова и Йоана, актрисата Радина Думанян,  както и влогърите Magi San и Dimikask.

На младите им пука за бъдещето на децата

Сред партньорите на кампанията са Столична община, Национален дворец на културата, А1, Telenor, VIVACOM, ALLTERCO, Асоциация за развитие на София, IKEA, Mall of Sofia, The Mall, Serdika Center , Serdika Offices, Paradise Center, Cinema City, Business Park Sofia и още над десет благодетели.

Световен ден срещу насилието над деца: Кои са признаците за сексуален тормоз при децата

Шакира на конференцията WISE в Катар: “Промяната в системата често започва отдолу нагоре”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?