Living : Лица08 ЮНИ 2017

Люси Дяковска за подкрепата и думата “Благодаря”

Изпълнителката е новият посланик на кампанията “От любов към живота”

Една от любимите изпълнителки на България – чаровната Люси Дяковска, е един от посланиците на кампанията на Avon срещу рака на гърдата “От любов към живота” през тази година.

Заедно с Орлин Горанов и Дивна, тя каза своето “Предварително ти БЛАГОДАРЯ” до всички, които някога са били съпричастни на кампанията и тази година ще я подкрепят отново.

За поредна година каузата има за цел да привлече вниманието на обществото към проблема, но също така да продължи да осигурява практическа, психиологическа и правна подкрепа на борещите се с рака на гърдата жени. Средставата,  събрани чрез поръчка на розови продукти на Avon, компанията ще предостави на своя партньор – Фондация “Една от 8”.

Люси Дяковска споделя повече за това какво се крие зад “предварително ти БЛАГОДАРЯ” и подкрепата, за която тя иска да благодари.

Люси, защо се включи в кампанията “От любов към живота”?
Аз от доста време се опитвам с каквото мога да помогна за популяризиране на видовете превенция, защото смятам, че тава е първата стъпка, за да не се стигне до това заболяване и до най-тежката форма, от която вече няма връщане.

Люси Дяковска за подкрепата и думата "Благодаря"

Кампанията има 16 годишна история в България. Кое е най-важното, което хората трябва да запомнят за нея тази година?
Мисля, че това, че кампанията има живот вече толкова години, е достатъчно показателно. Това сочи, че много хора вярват в нея и че тя реализира успехи с всички свои активности. Затова се надявам всички хора, които са вярвали в нея, да не спират да го правят и да продължават да се чувстват мотивирани. Своята подкрепа те могат да окажат на http://thankyou.bg/.

А ти лично получавала ли си помощ, която да е променила живота ти?
Получавала съм подкрепата на моето семейство, за да мога да реализирам мечтите си. Но това е една много по-различна подкрепа. Когато някой трябва да се бори с рака, най-важната подкрепа всъщност е моралната и психическата, защото не веднъж е доказано, че много хора са преминали по-леко най-вече през тежката химиотерапия, чрез помощта на семейството, чрез позитивно мислене, доколкото това е възможно в този момент. И чрез надеждата!  Надеждата, че ще успеят да спечелят битката с болестта и няма да се предадат, колкото и да е труден пътят.

Говорим за подкрепата, кой според теб получава повече – този, които дава или този, които получава помощ?
Смятам, че този, който дарява не би трябвало да изпитва чувството, че получава нещо, защото тогава той тръгва да помага, митивиран от грешна причина. Не трябва да помагаш, за да задоволиш собствена нужда или за да бъдеш потупан по рамото. 100 % смятам, че ползата е за този, който получава дарението. Дори да получи морална подкрепа, това за много хора е предостатъчно.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?