Living : Интериор18 НОЕМВРИ 2019

DIY: Декоративни елхи от хартия

Присъединяваме се към идеята за по-устойчива Коледа с една интересна идея

Да разкрасим дома си с рециклирани стари списания или други непотребни хартии.

През последните няколко години възприехме новата традиция да не се купуват всяка година отсечени коледни елхи, за да намалим негативното влияние върху околната среда. Затова и сега ви предлагаме две лесни идеи за рециклиране на стари списания и всякакви непотребни листове хартия в прекрасни украшения, които ще освежат дома ни и ще го направят по-празничен.

Хартиените елхички са не само красиви, а и излизат доста евтино – много по-икономично, отколкото да купуваш готови украшения.

Направи си сам: Декоративни елхи от хартия

За първия вид елха ви трябват 5 листа от по-твърда хартия, без значение какъв цвят, защото ще бъдат боядисани по-късно. Изрежете петте листа на окръжности по 16, 13, 10, 7 и 4 см диаметър. Започнете да сгъвате кръгчетата първо на половина, полученото отново на половина и след това още два пъти, докато се получи малък триъгълник.

Отрежете горния край съвсем малко с ножица. Разгърнете листа и прегънете вътрешните ъгли навън, за да се получи ветрилообразна форма (можете да видите демонстрацията във видеото).

Направете същото с останалите 4 парчета хартия. Закрепете един молив на някаква твърда повърхност, за да може да стои изправен. След това промушете всяко едно от получените сгънати кръгчета на молива, започвайки от най-голямото към най-малкото. По желание може да добавим и украшение за върха.

Направи си сам: Декоративни елхи от хартия

Второто предложение е за подобна елха, но се прави от стари броеве на списания. Всичко, което ни е нужно, е едно не много голямо и не много дебело списание. Останалото е само сгъване, но предупреждаваме – трябва достойно количество здрави нерви и търпение, защото всяка страница се подгъва няколко пъти.

Започвайки от първа страница, я прегънете веднъж, докато външният ръб срещне вътрешния и се образува триъгълник. След това подгънатата част се прегъва още веднъж, отново до вътрешния ръб.

Красиви коледни украшения от солено тесто

В долния край остава малко триъгълниче, което излиза извън рамките на списанието и трябва да бъде подгънато навътре. Същото действие се повтаря с всяка една страница. Накрая премахнете кориците на списанието и нагласете страниците, за да стои елхата изправена.

Отново можем да украсим върха с някаква панделка, а също така можем да напръскаме цялата елха със златист, сребрист, червен или друг цвят спрей, да добавим брокат и каквото още се сетим за украса. Вижте всички стъпки във видеото.

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Слънчогледи у дома
Интериор22 ЮЛИ 2022

Слънчогледи у дома

Лятото е идеалният сезон за добавянето на летни цветове и оптимизъм във вашия дом.

Пролетен дизайн на терасата и верандата
Интериор25 МАРТ 2022

Пролетен дизайн на терасата и верандата

Превърнете вашата тераса или веранда в приветлив пролетен оазис

Красотата се крие във всеки ъгъл в дома на Кирстен Дънст
Интериор06 ОКТОМВРИ 2021

Красотата се крие във всеки ъгъл в дома на Кирстен Дънст

Актрисата е избрала да подходи по уникален начин в създаването на дома си

В дома на Миранда Кер красотата е на всеки ъгъл
Интериор11 СЕПТЕМВРИ 2021

В дома на Миранда Кер красотата е на всеки ъгъл

Звездата отваря вратите на впечатляващото си имение в Малибу