Living : Идеи за дома22 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

Всичко необходимо се намира в дома ви

Коледната украса обикновено не е скъпа, но когато искате да окичите и елхата, и прозорците и всички други мебели и стаи, накрая наистина плащате солидна сума.

Ако тази година искате да спестите пари без това да се отрази на празничното настроение в дома ви, ние имаме няколко много креативни предложения за украса, която ще ви излезе напълно безплатно. 

5 лесни коледни украси #DIY

Всички материали, необходими да си направите тези украси, се намират в дома ви и така не се налага да харчите допълнителни и излишни пари, за да ги създадете.

№1 Чаши-свещници. 

Това е една от най-ефектните украси, които може да си направите буквално за минути. Трябват ви чаши за вино (които няма да използвате скоро), няколко коледни топки и свещи според броя на чашите. Поставете ги върху стилен и цветен поднос за още повече коледно настроение.

№2 Снежна украса за масата

Една супер свежа и забавна идея за украса на коледната трапеза, която ще донесе много усмивки и настроение на гостите ви. Какво ви трябва? За всеки гост: две чинии (една с по-малък и една с по-голям размер), 5 маслинки, 1 бейби морков, черна хартиена салфетка и червена от плат.

№3 Играчка за елха

За да си направите такива коледни играчки, ви трябват стари (изгоряли) крушки, клончета от дърво, лепило, боички за рисуване/лак за нокти. Използвайте бяла боя/лак за нокти (или с брокат), за да оцветите крушките, после нарисувайте лицето на снежния човек, а накрая залепете по две клонки отстрани. Всяка крушка вържете с коноп или друга връв и окачете на елхата.

№4 Коледно дръвче на стената

Image result for diy christmas tree on the wall

Ако една елха не ви стига, не е нужно да си купувате нова – може да си я направите. Трябват ви: лампички, топки за елха и метални кукички, които да закрепите към стената с помощта на двойнозалепващо тиксо. Първо поставете тях, после лампичките и накрая топките. Някои от коледните светлини може да се настроят да светят в определен цвят – препоръчваме ви зеленото, за да се доближите максимално до идеята за елха.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома10 МАЙ 2019

3-минутното почистване на дома

Дори и да е неприятно, ако е само по три минути на ден, нямаме толкова против нали?

Идеи за дома08 МАЙ 2019

Защо е толкова вредно да перем с омекотител

Най-добре да се отървете изцяло от този тип продукти, а хубавото е, че има с какво да ги замените съвсем лесно

Идеи за дома23 АПРИЛ 2019

10 идеи за красиви яйца с естествени бои

Боите за яйцата в магазините могат само да ни навредят, затова защо да не използваме естествените бои в природата?

Идеи за дома25 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледа в черно и бяло

И без цветни лампички може да си създадете празнично настроение