Възхитително вкусен и питателен, дори децата го обожават.
Необходими съставки:
- ½ кг. пилешки гърди;
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно;
- 2 червени чушки, нарязани на малки кубчета;
- 2 зелени чушки, нарязани на малки кубчета;
- 3 пресни глави лук, нарязани на филийки;
- 1 с.л. мащерка;
- 1 с.л. горчица;
- 100 гр. мляко;
- 200 гр. пармезан;
- Сол;
- Пипер;
- 1 пакет кори бутер тесто.
Фотография: Unsplash.com
Начин на приготвяне на пай с пиле:
Първата стъпка е да налеем вода в тенджера и да сварим пилето заедно с лука. Когато пилешкото месо омекне напълно и бульонът се е сгъстил, го отстраняваме от котлона.
След това трябва да изсипем в тава 1 с.л. зехтин и да задушим чушките и пресния лук, като накрая не забавяме да прибавим мащерката.
В голяма купа слагаме пилето, сотираните зеленчуци, пилешкия бульон, памезана, горчицата, солта и черния пипер и ги разбъркваме много добре с ръце. След това добавяме малко по малко млякото и продължаваме да бъркаме.
Приключвайки тази стъпка, трябва да оставим пълнката настрана да изстине.
Фотография: Pexels.com
Загряваме фурната на 180 градуса, като след това започваме да редим лист бутер тесто и да разпределяме плънката в тавата.
Разбира се, поставяме втори лист бутер тесто върху вече сложената плънка.
Сега идва ред на яйцето, което да поставим в малка купа като трябва да го разредим с 2 с.л. вода.
И за финал намазваме пая с яйцето. Печем го около 40 минути до златисто кафяво и вече е готов.
Приятен апетит!
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за джинджифилови сладки