Сезонът на тиквите най-сетне е тук и отваря нови кулинарни възможности.
Това е страхотна храна за есента, която не само позволява да я включваме в множество рецепти, но е и много нискокалорична и здравословна. Сега ви предлагаме да я включите в именно такъв диетичен десерт, изпълнен с много протеин, есенни вкусове, а за сметка на съвсем малко калории.
View this post on Instagram
Ето какво ще ви трябва:
За тестото с тиква:
156 грама овесено брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаша подсладител на прах (тук грамажът зависи от това какъв подсладител искате да използвате)
1 чаена лъжица подправка pumpkin spice (смес от канела, индийско орехче, джинджифил на прах, карамфил)
1 чаша сварена тиква
1 яйце
2 супени лъжици олио по избор
4 супени лъжици кисело мляко
1/4 чаша мляко
За чийзкейк слоя:
250 грама нискокалорично крема сирене или извара
1 супена лъжица царевично нишесте или друг сгъстител
1 яйце
3 супени лъжици подсладител
1 чаена лъжица ванилов екстракт
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тавата, в която ще печете, като я напръскате със спрей с мазнина. В голяма купа смесете съставките за тестото с тиква, а в отделна купа пригответе сместа за чийзкейка – уверете се, че и при двете имате хомогенна смес накрая.
Изсипете половината от тестото с тиква в тава и след това изсипете сместа за чийзкейка, накрая добавете остатъка от тестото с тиква. Печете за 40-45 минути.