Затова днес се захващаме да приготвим най-сладките и вкусни джинджифилови човечета, които децата обожават.
Необходими съставки:
- 3 чаши универсално брашно;
- 2 супени лъжици настърган джинджифил;
- 2 супени лъжици канела;
- ½ чаена чаша масло;
- ½ чаена чаша захар;
- 1 яйце;
- 2/3 чаена чаша пчелен мед;
- 1 чаена лъжица ванилия;
- ½ чаена чаша бакплувер;
- 1 супена лъжица карамфил;
- 1 супена лъжица индийско орехче;
- Сол.
За глазурата:
- 2 белтъка;
- 3 чаени чаши пудра захар;
- 1 ванилия.
- Сладкарска боя.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на джинджифилови сладки
Маслото и захарта се изсипват в купа и се разбъркват добре с бъркалка до хомогенизиране. След това добавяме яйцето и меда и продължаваме да разбиваме.
Във втора купа слагаме брашното, останалите съставки и ванилията като разбъркваме добре с ръце. Добавяме сместа в купата с маслото, разбъркваме отново и прибираме в хладилника за една нощ или поне 5-6 часа за по-нетърпеливите.
Следващата стъпка е изсипването на брашното на плота и разточването на тестото. С подходящи формички трябва да направим и сладките.
Подходящо е да ги украсим с малки бонбонки. След това загравяме фурната на 180 градуса и ги печем около 10 минути.
Фотография: Pexels.com
За глазурата:
Белтъците се разбиват с бъркалка, докато станат на пухкав облак. Добавяме захарта и ванилията и продължаваме да разбиваме. Да не забравяме и добавянето на сладкарска боя! А ако глазурата е твърде течна, трябва да добавим още малко пудра захар.
Фотография: Pexels.com
За финал намазваме сладките с глазура и оставяме да стегне.
Вече имаме прекрасни и много вкусни коледни джинджифилови сладки, който ще се харесат на малки и големи.
Фотография: Pexels.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Тарт с гъби и бекон