Нямаме нищо против и просто да топнем ароматните ягоди в бурканчето с течния шоколад, но с този десерт ще задоволим и очите, и небцето. Опитайте го!
Необходими продукти
За тартата
250 гр. брашно
100 гр. студено масло, нарязано на кубчета
100 гр. пудра захар
2 яйца
3-4 капки ванилия
За пълнежа
200 гр. масло
30 гр. черен шоколад
50 гр. захар
2 яйца
2 жълтъка
2 с.л. ягодов ликьор
2 щипки сол
150 гр. сладко от ягоди

За украсата
ягоди
2 с.л. бял шоколадов ганаш
Начин на приготвяне
Смесете брашното с маслото с миксер, добавете захарта, и разбъркайте. Добавете яйцата и ванилията. Разбивайте, докато стане хомогенна смес. Разстелете тестото в тавичка и притиснете с ръце, за да придобие плоска форма. Покрийте и оставете в хладилника за около 30 минути.
Загрейте фурната на 170 градуса и намаслете тавичка за тарта, около 23 см диаметър. Извадете тестото и го сложете в тавата за печене. Отрежете ъглите и ги приберете в хладилника за 20 минути. След това покрийте тартата с фолио, сложете във фурната върху скара и печете за 20 минути или докато не придобие хубав златисто-кафяв цвят.

За пълнежа
Разтопете шоколада и маслото на водна баня на слаба температура. Разбъркайте жълтъците, захарта и солта в купа. Добавете ликьора и разбъркайте. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте със шпатула. Запълнете тартата с ягодовото сладко, добавете шоколадовата смес и печете за още 16-18 минути. Оставете да изстине добре и декорирайте с ягоди и шоколадов ганаш.
Източник: Cool Artisan
Десерт с фъстъчено масло и шоколад
Една забавна рецепта за шарени шоколадови трюфели
Бисквити с пълнеж с три съставки
Мъфини с лимони и кисело мляко