А ако искате лека храна, нашата рецепта за пене с маслини и пармезан е идеалната идея. Определено е най-доброто, което можем да си представим, и то точно след коледните празници.
Необходими съставки:
- ½ кг. пене;
- 1 кутия маслини Каламата;
- ½ чаша каперси;
- ½ чаша зехтин;
- 4 малки домата /нарязани/;
- 1 ситно нарязан лук;
- 2 скилидки чесън /нарязани на ситно/;
- ½ с.л. риган;
- 1 чаша вода;
- Сол;
- Пипер;
- Пармезан.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на пене с маслини и пармезан:
Нека започнем с измиването на каперсите, след което с тяхното изцеждане. След това продължаваме с изсипването на зехтина в тиган и със запържването на лука за 3 до 4 минути.
Добавяме маслините, доматите, каперсите, чесъна, водата, солта и черния пипер и ги оставяме да врат около 15 минути.
Фотография: Freepik.com
Сваряваме пенето в тенджера, като следваме инструкциите, обозначени на опаковката. Отцеждаме ги и ги поставяме в тенджерата със соса.
Всичко това се разбърква с дървена лъжица, а след това е готово за поднасяне. А нека не забравяме и поръсването с пармезан.
Приятен апетит!
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за канелени рулца