Невъзможна, разбира се! Гарантираме Ви Коледа с дъх на канела, благодарение на вкусните ни канелени рулца, които ще се харесат на малки и големи.
Необходими съставки:
- 400 гр. брашно;
- 1 ч.л. суха мая;
- ½ ч.л. сол;
- 2 с.л. захар;
- 3 с.л. олио;
- 1 бр. яйце;
- 120 мл. прясно мляко;
- 120 мл. топла вода.
- 1 бр. канела.
Фотография: Pexels.com
За глазурата:
- 150 гр. маскарпоне;
- 30 гр. масло на стайна температура;
- ½ с.л. ванилия;
- Пудра захар.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на рецептата ни за канелени рулца:
Започваме със загряване на млякото, без да завира, като след това го оставяме за малко настрана да изстине. После го слагаме в миксера. Добавяме маята и захарта като ги разбиваме за кратко. На следващ етап прибавяме едно по едно маслото и яйцето, продължавайки да разбиваме до хомогенизиране на сместа.
Добавяме брашното в миксера заедно с малко сол и разбиваме за около 10 минути. Изваждаме вече готовото тесто и се уверяваме, че е твърдо и не лепне по ръцете ни.
Фотография: Pexels.com
Поставяме го в съд, който предварително сме намаслили и го оставяме да втаса захлупено за около час и половина. След това набрашняваме чиста повърхност и разточваме тестото с точилка, като оформяме на правоъгълник. Не трябва да забравяме да добавим маслото, захарта, солта и канелата в купа и да разбъркаме добре.
След като разточим тестото, намазваме сместа с канелата. Навиваме тестото на руло и го нарязваме на 10 до 12 части. Намазваме съда с масло и нареждаме парчетата тесто едно до друго. Оставяме да се готвят покрити с алуминиево фолио за около половин час.
Фотография: Pexels.com
Докато се пекат, можем да приготвим глазурата, слагайки всички съставки в миксер и разбивайки, докато не придобият форма на крем.
Е, идва моментът, в който да извадим канелените рулца от фурната и да ги изчакаме малко да изстинат преди да ги намажем с глазурата.
Добър апетит!
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за джинджифилови сладки