Рецепти : Десерти25 АПРИЛ 2021

Здравословни великденски десерти

Тази година проявете креативност в кухнята с тези необичайни десерти

С една седмица до Великден време е да планираме менюто за повода.

Независимо как ще посрещнете този празник, сега повече от всякога е важно да донесем приятно настроение на трапезата, а рецепти като тези, които сме ви подготвили, са перфектни за целта.

Италиански козунак с анасонов аромат

И понеже знаем, че козунакът и месото са почти напълно задължителни за Великден, потърсихме как да ви спестим излишните калории и предложенията ни за десерти са здравословни, но едновременно с това достатъчно вкусни и интересни на външен вид.

Мини яйца

Вдъхновени от тренда с миниатюрната храна, тези малки яйца от овесено брашно са очарователни, но и вкусни. За тях ще ви трябват 1/3 чаша кокосово брашно, щипка сол, супена лъжица фъстъчено масло, 2 супени лъжици паста от сушени фурми (накисвате 6 фурни в гореща вода, докато не омекнат и след това пасирате до получаване на пюре). Смесвате всички съставки и оформяте като мини яйца и сте готови. Можете да ги декорирате със захарни пръчици или разтопен шоколад.

Постни курабийки за Великден

Палачинки великденско зайче

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hot for food (@hotforfood)

Тук методът е лесен за овладяване – пригответе любимите си здравословни палачинки и ги оформете, така че да създадат силуета на зайче. Добавете акценти за опашката и лапичките с кокосови стърготини и банан.

Здравословни палачинки от овесени трици

Шоколадови гнезда

Този ефектен десерт се постига изключително лесно – само разтопете черен шоколад с малко кокосово масло в микровълновата фурна и след това оваляйте овесени ядки в шоколада. Поставете сместа във формички за мъфини и изчакайте да стегне. След това добавете готови шоколадови яйца, за да завършите визията на десерта.

Бисквитки великденско яйце

Вместо традиционните курабийки тази година експериментирайте с малко по-здравословната им алтернатива. За да си направите 20 сладки, ще ви трябват 300 грама обикновено брашно и 30 грама кокосово, 75 грама захар, 175 грама веган масло, 45 милилитра веган мляко, 1 чаена лъжица ванилов екстракт и черен шоколад за глазурата.

Смесете сухите и мокрите съставки в различни съдове, а след това ги омесете до получаването на гладко тесто. Оформете го на топка и завийте във фолио, оставете го да почине в хладилника за час. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава с хартия за печене.

Когато тестото е готово, го разточете между две парчета хартия за печене, търсите дебелина от 5 милиметра. Изрежете сладките с формички и ги изпечете за 15-20 минути, докато не станат златисти. След това ги оставете да изстинат за малко и ги декорирайте с разтопен шоколад.

Кулинарен уикенд: шоколадови яйца без захар

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Най-вкусната шоколадово-бананова торта
Десерти03 ФЕВРУАРИ 2023

Най-вкусната шоколадово-бананова торта

Уверяваме ви, че ще се хареса не само на децата ви.

Рецепта за диетични палачинки
Десерти27 ЯНУАРИ 2023

Рецепта за диетични палачинки

Кой каза, че не можем да се насладим на любимите си палачинки, ако сме на диета?

Вкусна рецепта за кекс с мандарини
Десерти20 ЯНУАРИ 2023

Вкусна рецепта за кекс с мандарини

Уикендите са, за да разпуснем. Затова винаги трябва да има по нещо сладко у дома.

Рецепта за канелени рулца
Десерти23 ДЕКЕМВРИ 2022

Рецепта за канелени рулца

Каква би била Коледата без аромата на канела из целия ни дом?