3 упражнения за корем, които можем да правим в леглото

Зоната на корема е едно от местата, където мазнини се топят най-трудно. Оформянето на мускули пък е съвсем сложен процес. 

Супермоделите се потят във фитнеса поне по четири часа седмично, за да се сдобият с така желаните плочки, но за съжаление, повечето от нас не разполагат нито с времето, нито с личния треньор на Джиджи Хадид или ангелите на Victoria’s Secret. Как процедираме тогава?

Доверяваме се на пилатеса. И по-точно на няколко специфични комплекса от упражнения, които не включват по 100 коремни преси минимум. Напротив, те дори се изпълняват в легнало положение и може да ги правим дори в леглото!

Повдигане на тялото от странично положение

Легнете на една страна, с двата крака, поставени един върху друг. Стъпалата трябва да са една идея по-напред от бедрата. Опънете долната си ръка и отпуснете глава върху нея. Другата ръка поставете на ханша.

Вдишайте дълбоко. Докато издишвате, повдигнете тялото и краката си едновременно, както е показано на снимката.

Вдишайте и се върнете в изходна позиция.
Направете по 10 повторения на всяка страна.

Напречна флексия

Застанете в същата изходна позиция, като този път повдигнете едновременно тялото и краката си, докато ръката почива върху бедрото. Другата ръка трябва да е опъната на земята.

Вдишайте дълбоко. Докато издишвате, повдигнете тялото, доколкото ви е възможно, заедно с краката, плътно прилепнали един върху друг.

Издишайте и се върнете в началната поза.
Направете по 5 повторения на всяка страна.

Кръгови движения с крак 

Застанете в начална позиция, с двете ръце, поставени на тила, както е показано. Леко повдигнете тялото от пода и сгънете долния крак в коляното, за опора. Повдигнете другия крак и го изпънете.

Вдишайте и завъртете крака нагоре, за да изпълните първата половина от кръга.

Издишайте и го спуснете надолу, за да завършите кръга.

Направете по 10 повторения на всяка страна.