Супермоделите тренират и вземат решения сутрин

Вярването, че денят се познава от сутринта, не е никак случайно. 

Изборите, които правим сутрин, от това какво закусваме, дали тренираме, дали отделяме по час само за себе си, наслаждавайки се на кафето си и четейки книга, задават неговия ритъм. Според науката, самоконтролът ни намалява с напредването на деня, затова сутрин имаме най-силна воля и сме най-съсредоточени във важните неща. Това означава, че няколкото часа след събуждане трябва да са заети от навиците, които се изграждат по-трудно: здравословно хранене, тренировка, правене на план за деня.

Но не само учените са наясно с този факт. Топмоделите също! Дали заради натоварения им график, или заради нещо друго, тези момичета знаят колко важно е да стартират деня си продуктивно и по възможно най-позитивния начин. Вижте как запълват сутрините си те, а тук можете да прочете какво хапват супермоделите за закуска!

Линдзи Елингсън

“Закуската е едно от любимите ми хранения! Ако не мога да отида в близкия ресторант с био меню, обичам да съчетавам кисело мляко с мед и боровинки. Млякото е пълно с протеини, които ще ви заредят с енергия за цялата сутрин, а боровонките съдържат антиоксиданти, които са страхотни за кожата,” казва блондинката пред Byrdie.

Бившият модел на Victoria’s Secret споделя още, че избягва да пие кафе и чай. “Имах консултация с аюрведа специалист, който ми каза, че сутрин трябва да пия топла, пречистена вода. Според него тялото абсорбира по-добре топлата вода, отколкото студена, а това помага на работата на стомаха.”

Алесандра Амброзио

“Обичам да вземам решения сутрин, когато умът ми е свеж,” казва Алесандра пред Self. “Правя йога, пилатес. Успявам да оставам мотивирана, тъй като включвам тренировките си в редовния си режим.”

Амброзио отделя време и да си отдъхне, да медитира и да оцени това, което е най-важно в живота й. За нея перфектната закуска се състои от авокадо, варени или пържени яйца. “И голяма чаша кафе… Не можеш да устоиш!”

Кара Делевин

“Събуждам се и изписвам три страници. В началото не знам какво искам да напиша, но след това се чувствам много по-малко луда,” казва харизматичната Кара.

“Понякога може и да ви се струва трудно. Но по този начин изпускате напрежението и някъде из тези страници може да откриете идея, която си струва.”

Миранда Кер

“Обичам да практикувам сутрешна медитация, за да мога да започна деня си с позитивна енергия и да се обкръжа със светлина,” казва австралийката пред VOGUE. “Освен това отделям поне 20 мин. за упражнения, обикновено йога или пилатес.”

“За повече енергия си правя зелено смути, богато на много витамини и минерали. Традиционната ми рецепта съдържа: кокосова вода, половин чаша бадемово мляко, 1 с.л. пудра от акай, 1 с.л. годжи бери, 1 с.л. спирулина, 1 с.л. какао, 1 с.л. матча пудра, 1 с.л. семена от чия, 1 с.л. протеинова пудра и 1 с.л. кокосово масло.”

Стела Максуел

Един от новите ангели на Victoria’s Secret разкрива пред The Coveteur, че когато стане дума за ритуала й след събуждане, той не се различава особено от този на средностатистическия млад човек: “Първо си проверявам телефона, социалните мрежи и имейлите. След това си вземам душ и пия кафе. Кафето е от огромна важност сутрин. Обичам и чай, но сутрин винаги пия кафе, обикновено с бадемово мляко.”

“Сутрешният душ ме събужда, дава ми енергия и ме подготвя за деня. Слагам овлажнител на лицето си, малко балсам за устни, разресвам косата си. След това се обличам и излизам.”

Карли Клос

“Обожавам да тренирам сутрин. Събуждам се малко по-рано, пия кафе и директно отивам да тичам или на тренировка. Дори да става дума само за 20 минути, това е ритуал, с който започва деня ми,” споделя Карли.

“След това си вземам душ и си мия зъбите. Не ми трябва много време, за да се приготвя сутрин. Обичам да имам повече време за вкусна закуска, нещо, което да ме засити. Например омлет със спанак, авокадо и тиквички. След това бързам да изляза!”