Психология : Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2018

Защо сексът при бременните е страхотен

Науката дава отговор на това

Бременността е труден период за тялото на една жена, но има нещо, което компенсира всички трудности. Сексът става по-хубав от когато и да било преди това.

Стига да не е забранен поради здравословни причини, сексът е едно от най-хубавите удоволствия в тези девет месеца. И дори звезди като Джесика Симпсън потвърждават това. “Оргазмът ми сега е най-силното изживяване, което някога съм имала в живота.”

Колко е нормално да качите по време на бременността

Но защо се получава така? “Увеличеният поток от кръв към таза и гениталиите ги прави много по-чувствителни, което означава и по-голямо удоволствие по време на секс,” казва д-р Руслана Кадзе, акушер-гинеколог в Калифорния.

Още една промяна по време на деветте месеца е чувствителността на гърдите особено през първия триместър, когато за някои жени докосването става много по-приятно и възбуждащо от преди. За други обаче усещането е прекалено силно и предпочитат да не ги докосват въобще.

Истината за женските тела след бременността

Д-р Кадзе съветва бременните да се отдават на интимни удоволствия винаги, когато имат желание за това, защото либидото на жената е като влакче в увеселителен парк – ту нагоре, ту надолу. Най-добрият период за секс е вторият триместър, когато гаденето и изнервеността от първия са преминали и коремът все още не е толкова голям, че да създава неудобство.

Според нея, ако искате да се насладите максимално на увеличеното либидо по време на бременността, трябва да се движите повече и да правите упражнения, подходящи за този период. Другото нещо, което лекарката споделя е голямото значение на отношението на мъжа за сексуалното желание на бременната жена. Ако той й показва колко я желае и я кара да се чувства харесвана, тя ще има настроение за секс много по-често.

Катрин Хейгъл напълняла драстично през бременността

Ако нямате някакви специални предупреждения от страна на гинеколога ви, сексът по време на бременността е много приятен и полезен, защото ще сте по-релаксирана, ще спите по-добре и ще се чувствате много по-щастлива с партньора си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта