Психология : Връзки & секс01 ДЕКЕМВРИ 2018

Защо оставаме във връзка, която не ни прави щастливи?

Причината не е в липсата на нови партньори

Независимо колко вълнуваща и страстна е една връзка в началото, с времето тези емоции отшумяват и е много възможно рутината и натовареното ежедневие да доведат до края на отношенията. В това няма нищо необичайно, но защо тогава някои жени продължават да поддържат тези загиващи взаимоотношения?

Как изглежда човек, който не ви обича?

Проучване, проведено от преподавателя по психология Саманта Джоел от университета в щата Юта, показва, че жените, които не приключват изчерпана връзка, обикновено са твърде лоялни. В проучването са участвали 500 души от които тези, които имали много верни и неегоистични партньори са именно хората приключили браковете или връзките си.

В заключение на резултатите, Саманта Джоел твърди: “Дори да нямат много причини да останат във връзката – чувстват се отегчени или просто имат по-добри опции – ако знаят, че партньора им ще страда от раздялата, е много вероятно тези жени да останат във връзката“.

Самотните жени са по-щастливи, отколкото другите си мислят

Към твърде лоялните жени спадат и тези, които са много емоционално и съответно състрадателни. При тях чувството на вина е по-силно от желанието да бъдат щастливи и свободни. Проблемът е, че това не продължава дълго – обикновено партньорът им също усеща, че връзката се разпада, както и това, че е съжаляван. В такива моменти, именно той взима нещата в свои ръце и приключва отношенията, а жената, която до последно е останала лоялна най-често е дълбоко огорчена, разочарована и дори предадена. 

Нашият съвет? Щом щастието на партньора ви е по-важно от вашето собствено, замислете се дали това щастие ще съществува, ако той разбере, че сте с него само заради съжаление и лоялност. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?