Самотните жени са по-щастливи, отколкото другите си мислят

Защо обществото е време да промени нагласата към тези, които са сами?

Самотните жени са по-щастливи, отколкото другите си мислят

В почти всяка приказка или филм основната идея се върти около търсенето на любовта за цял живот.

Особено по коледните празници, когато всеки роднина ви пита какво стана с „онзи приятен младеж от миналата година“?

Но, уви, нещата стоят точно обратно на това, което обществото казва, че е трябва да бъде! Според изследванията самотните жени са по-щастливи, отколкото хората си мислят, че са. Докато някои от приятелките ви си мислят „О, Ива, ето я, отново тази година е сама на партито…“, всъщност не подозират колко всъщност й е добре на Ива и как тя има цялото време за себе си.

От една страна, доклад от проучване, проведено тази година в Обединеното кралство, свидетелства, че въпреки целия напредък, който е постигнат в положението на хетеросексуалната жена в съвременното общество, физическият, емоционалният и психическият товар, който тя носи, все още е по-голям от този на мъжете й колеги. Следователно да бъдеш сингъл дава повече свобода.

Кои типове хора се развеждат най-често

Същото проучване сочи, че жените доста по-добре от мъжете се движат в социалните кръгове, и доста по-добре поддържат приятелства и приемат подкрепа. Означава ли това, че си самотен, когато си сингъл?

Ако връзката ви е единственият ви източник на щастието, то е много по-малко от това, което дава усещането за свобода, за реализация по собствен път и предимствата, които дава независимостта. Жените без партньори се развиват по-добре от жените във връзка, сочи проучването на психолога от харвардския университет д-р Бела Де Паоло. Според нея хората често пренебрегват творческия, емоционалния и интелектуалния потенциал на самотата.

Всичко това не отрича факта, че хората във връзки са щастливи, а потвърждава друг: че не връзката прави човек щастлив, а индивидуалното му състояние.

Кои са аромантиците?

Нещата стоят точно обратно на това, което обществото казва, че е трябва да бъде!Ако вече сте щастлив човек, не разчитайте на брака да ви превърне в „едно цяло“. Вие вече сте едно цяло, дори и да не живеете под един покрив.

Обществото е наложило начин на мислене, според който човек, който не е във връзка, не е щастлив. Днес казваме: човек, който е във връзка, не е непременно нещастен, но същото е и с този, който е сингъл. Време е да променим обществените нагласи, ако ще и да го правим всяка следваща година.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?
Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2020

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

4 неща, които никога не бива да правим след скандал
Връзки & секс17 СЕПТЕМВРИ 2020

4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Всяка от тези грешки може да бъде пагубна за доверието във връзката

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия
Връзки & секс25 АВГУСТ 2020

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия

Тези типове поведение често се появяват след раздялата