Защо либидото ви е извън строя?

Няколко навика карат тялото ни да отказва секс

Сигурно сте забелязали, че с течение на годините и с продължителността на връзките, сексът се променя и в някакъв момент неговата честота става доста разредена. Нито вие имате желание за повече ласки, нито пък мъжът до вас.

Истината е, че нещата са двустранни! Ако и двамата имате желание за секс на чисто психологическа основа, но тялото ви – не, то е време да помислите какво не е наред. Понякога причината се крие не в нас самите, в а навиците ни. Така че, разберете дали и при вас не е така!

Най-популярните секс пози по света

Социалният ви живот е прекалено натоварен

Постоянните купони и забавления с приятели не са нещо лошо, нито пък е лошо да имате добри социални контакти. Но това може да доведе до изтощение, стрес и липса на желание за време, прекарано с партньора, което автоматично значи, че поставяте секса някъде на последно място в приоритетите си. Планирането на време, което да прекарвате само двамата с половинката, се оказва предизвикателство за много двойки. Ако винаги казвате “да” на колегите и приятелите си, а “не” на мъжа до вас, ще трябва сериозно да премислите нещата.

Пиете прекалено много

Всички знаят, че прекаленото много обърнати чашки могат да се отразят на представянето на господата в леглото. Оказва се обаче, че при жените се наблюдава сходен ефект. Да, алкохолът е причина задръжките да падат, но повече от едно питие могат намалят либитото ви, а от там и качеството на секса.

Колко от брачните двойки никога не правят секс? Ще се изненадате

Пиете антидепресанти

Този тип лекарства могат да окажат значителен ефект върху желанието ви за секс. Изследванията показват, че до 30% от хората, които вземат антидепресанти, се оплакват от намалено либидо, проблеми с ерекцията и невъзможност за достигане до оргазъм. Същото се отнася и до противозачатъчните, антихистамините, лекарствата за високо кръвно, които понякога създават същите проблеми.

Не спите достатъчно

Вероятно сте наясно, че недостатъчното количество сън може да доведе до проблеми с теглото и хронична умора, която пречи на работата. За съжаление, същата причина може да попречи и на представянето ви в спалнята. И не само защото сте прекалено изморени, за да правите секс (въпреки, че и това е възможно). Тялото има нужда от достатъчно сън, за да функционира нормално, а това важи напълно и за сексуалните функции.

Знаете ли в кой ден от седмицата хората правят най-много секс?

Страдате от нарнормено тегло

Прекалено многото килограми могат да допринесат за нежелание за секс и недостатъчна удовлетвореност от акта. Други медицински състояния, свързани с наднорменото тегло, като диабет или висок холестерол, също могат да се отразят на либидото ви. Това обаче е обратимо със загуба на излишните килограми.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване