Защо либидото ви е извън строя?

Няколко навика карат тялото ни да отказва секс

Сигурно сте забелязали, че с течение на годините и с продължителността на връзките, сексът се променя и в някакъв момент неговата честота става доста разредена. Нито вие имате желание за повече ласки, нито пък мъжът до вас.

Истината е, че нещата са двустранни! Ако и двамата имате желание за секс на чисто психологическа основа, но тялото ви – не, то е време да помислите какво не е наред. Понякога причината се крие не в нас самите, в а навиците ни. Така че, разберете дали и при вас не е така!

Най-популярните секс пози по света

Социалният ви живот е прекалено натоварен

Постоянните купони и забавления с приятели не са нещо лошо, нито пък е лошо да имате добри социални контакти. Но това може да доведе до изтощение, стрес и липса на желание за време, прекарано с партньора, което автоматично значи, че поставяте секса някъде на последно място в приоритетите си. Планирането на време, което да прекарвате само двамата с половинката, се оказва предизвикателство за много двойки. Ако винаги казвате “да” на колегите и приятелите си, а “не” на мъжа до вас, ще трябва сериозно да премислите нещата.

Пиете прекалено много

Всички знаят, че прекаленото много обърнати чашки могат да се отразят на представянето на господата в леглото. Оказва се обаче, че при жените се наблюдава сходен ефект. Да, алкохолът е причина задръжките да падат, но повече от едно питие могат намалят либитото ви, а от там и качеството на секса.

Колко от брачните двойки никога не правят секс? Ще се изненадате

Пиете антидепресанти

Този тип лекарства могат да окажат значителен ефект върху желанието ви за секс. Изследванията показват, че до 30% от хората, които вземат антидепресанти, се оплакват от намалено либидо, проблеми с ерекцията и невъзможност за достигане до оргазъм. Същото се отнася и до противозачатъчните, антихистамините, лекарствата за високо кръвно, които понякога създават същите проблеми.

Не спите достатъчно

Вероятно сте наясно, че недостатъчното количество сън може да доведе до проблеми с теглото и хронична умора, която пречи на работата. За съжаление, същата причина може да попречи и на представянето ви в спалнята. И не само защото сте прекалено изморени, за да правите секс (въпреки, че и това е възможно). Тялото има нужда от достатъчно сън, за да функционира нормално, а това важи напълно и за сексуалните функции.

Знаете ли в кой ден от седмицата хората правят най-много секс?

Страдате от нарнормено тегло

Прекалено многото килограми могат да допринесат за нежелание за секс и недостатъчна удовлетвореност от акта. Други медицински състояния, свързани с наднорменото тегло, като диабет или висок холестерол, също могат да се отразят на либидото ви. Това обаче е обратимо със загуба на излишните килограми.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?